Huawei Mate 8'den şaşırtıcı AnTuTu test performansı

Huawei Mate 8'den şaşırtıcı AnTuTu test performansı

Dün Pekin'de tanıtılan Huawei Mate 8 resmiyet kazandığı günün ertesinde yeniden gündeme oturmayı başardı. Bugün resmi Sina Weibo hesabından cihazın performans test sonucunu paylaşan AnTuTu, böylece 2015'in açık ara en güçlü cihazını da belirlemiş oldu.

Kasım başında duyurulan Kirin 950'ye ait ilk testler 80 bin civarında bir AnTuTu test puanına işaret ediyordu. Ancak dünkü tanıtımdan sonra yeniden teste tabi tutulan çip, Mate 8 üzerinde 94 bin gibi şaşırtıcı bir sonuca imza atmış. Aşağıda tüm rakamlarıyla detaylandırılan Mate 8'in en yakın rakibi Exynos 7420'li Samsung telefonlarına 25 bin puan fark attığı görülüyor.

Aradaki puan farkında Mate 8'in Full HD çözünürlüklü bir ekrana sahip olmasının payı olsa da ARM'nin ikinci nesil 64-bit işlemcisi Cortex-A72 ile Kirin 950'nin rakiplerine kıyasla gerçekten büyük işlem performansı artışı yaşadığını söylemek gerekiyor. 2,3 GHz gibi oldukça yüksek bir frekansta çalışan performans işlem kümesi de makul enerji tüketim rakamalrıyla bu frekansa ulaşabilmesini 16 nm FF+ üretim sürecine borçlu olsa gerek.

Çin'de dün satışa çıkan 6 inçlik Huawei Mate 8, gelecek yılın başında düzenlenecek CES 2016 etkinliğinde küresel piyasa için yeniden tanıtılacak ve çıkış tarihi bu organizasyonda açıklanacak.



Eklenme tarihi: 27.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler