Huawei Mate 20'nin OLED ekranını Çinli BOE üretecek

Huawei Mate 20'nin OLED ekranını Çinli BOE üretecek

Huawei, ilk kez 2013'te piyasaya sürdüğü Mate serisi akıllı telefonlarında büyük bir değişikliğe hazırlanıyor. Koreli endüstri kaynaklarının gündeme taşıdığı habere göre, beş yıldır tüm Mate modellerinde Samsung üretimi OLED ekran kullanan Huawei nihayet kendi memleketinde imal edilmiş panellere geçiş yapacak.

İlk esnek OLED üretim tesisini Ekim 2017'de devreye sokan BOE, Huawei Mate serisinin yeni OLED tedarikçisi olacak. Çin hükümetinin en cömert davrandığı sektörlerden biri olan OLED piyasasında yoğun ar-ge faaliyetleri yürüten Pekin merkezli üretici, böylece ilk büyük siparişini almış oldu. Bu yıl en az bir milyon esnek OLED panelin Huawei'ye teslim edileceğini ileri süren kaynaklar, 2019'da ikinci fabrikanın açılmasıyla BOE'nin daha fazla ve daha geniş hacimli tedarik anlaşmaları kabul etmeye başlayacağını öngörüyor.

Bir dönem iPhone X için OLED tedarikçisi olma niyetiyle Apple'ye teklif götüren BOE, organik LED piyasasının yakın geleceğinde Samsung'u en çok zorlayacak isim gibi görünüyor.



Eklenme tarihi: 23.07.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler