Huawei, Leica ile birlikte akıllı telefon kameraları geliştirecek

Huawei, Leica ile birlikte akıllı telefon kameraları geliştirecek

Akıllı telefon pazarında liderliği gözüne kestiren Huawei, yılın en önemli mobil organizasyonu MWC 2016'da büyük bir tanıtım gerçekleştirmedi. Firmanın son dönemdeki en önemli duyurusu bir başka fuardan geldi. Japonya'nın Yokohama şehrinde düzenlenen kamera & görüntüleme fuarı CP+ 2016, şimdiden teknoloji dünyasını etkilemeyi başaran bir ortaklığın kurulmasına ev sahipliği yaptı. Huawei, görüntüleme endüstrisinin en tecrübeli isimlerinden Leica ile uzun vadeli bir işbirliği anlaşması imzaladı.

100 yılı aşkın süredir fotoğraf makinesi, mercek üretimiyle uğraşan Alman dev Leica, Çinli ortağıyla birlikte akıllı telefonlar için kamerayı yeniden icat etmeye geliyor. Ar-ge, sensör tasarlama, üretme ve pazarlama gibi birçok faaliyeti kapsayan anlaşma, Huawei'nin marka değerini artırma çabalarına büyük destek sağlayacak.

Henüz Leica'nın Huawei için mercek tedariğinde mi bulunacağı veyahut yeni nesil kamera sensörleri mi geliştireceği hususunda kesinleşmiş bir şey yok. Şirketlerin nasıl bir işbirliği içerisinde olacağı, Leica'nın kendi markasıyla Huawei ürünlerine katkı sağlayıp sağlamayacağını önümüzdeki aylarda öğreneceğiz.

Kamera sektöründeki tecrübelerini yeni bir segmentte tüketicilerle buluşturacak olmaktan mutluluk duyan Leica, daha önce Panasonic'in CM1 adlı telefon-kamera melezine mercek tedarik etmişti.



Eklenme tarihi: 25.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler