Kavisli ekrana sahip Huawei Honor Magic tanıtıldı

Kavisli ekrana sahip Huawei Honor Magic tanıtıldı

Çinli üreticilerin mobil cihaz tasarımlarında büyük sıçrama yaptığı 2016 yılı, bugün bir önemli tanıtıma daha şahitlik etti. Huawei, ana markasından farklı ar-ge ve tasarım ekiplerine sahip Honor serisinin en yenilikçi üyesini gün yüzüne çıkardı. Birkaç gündür sosyal medyada "geleceğin telefonu" olarak tanıtımı yapılan Honor Magic resmiyet kazandı.

Hem ön hem de arka yüzeyinde kavisli cam kullanılan ve iki cam arasına yerleştirilmiş metal çerçevesiyle Nokia N8'in sandviç tasarımını anımsatan Huawei Honor Magic başlıca şu özellikleri beraberinde getiriyor:

- 5,09 inç 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü kavisli AMOLED ekran
- 2,3 GHz dört çekirdekli Cortex-A72 + 1,8 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 işlemci ve dört çekirdekli ARM Mali-T880 GPU'ya sahip HiSilicon Kirin 950 çipset
- 4 GB LPDDR4 RAM, 64 GB dahili hafıza
- 12 + 12 MP arka kamera, 8 MP ön kamera
- Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11ac, NFC, parmak izi okuyuculu orta düğme
- 2900 mAh pil
- Honor Magic Live arayüzüyle desteklenen Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi

Ön ve arka yüzündeki sekiz köşesi de kavisli camla kaplı Honor Magic, ilginç tasarımı dışında yapay zeka tabanlı yeni nesil kullanıcı arayüzüyle de mobil sektörün 2017 modasına uyum sağlıyor. Kullanıcının yazdığı mesajlar, internet aktiviteleri ve konum bilgisine göre çeşitli fonksiyonları devreye sokup çok boyutlu bir mobil cihaz denemeyimi sağlamayı amaçlayan Honor Magic, ayrıca yüz algılama teknolojisiyle veri güvenliğini artırıyor.

Telefonun tasarım ve akıllı yazılımdan sonra öne çıkan bir diğer özelliği ise, ilk kez Huawei'nin ar-ge ekibi tarafından 2012'de test görüntüleri paylaşılan hızlı şarj teknolojisi. Kullandığı özel pil ve şarj teknolojisiyle 2900 mAh kapasiteli Honor Magic'in 10 dakikada %40, 20 dakikada %70 ve 30 dakikada %90 şarj olabildiğini belirten Huawei, cihaza eşlik edecek 5V/8A destekli şarj aletiyle yeni USB-C portundan en iyi şekilde istifade ediyor.

Bugün Çin'de internet üzerinden satışı başlayan ve kısa sürede tükenen Huawei Honor Magic, sadece 4 GB RAM ve 64 GB hafıza sürümüne sahip. 3699 yuan (1855 ₺) fiyat etiketine sahip "geleceğin telefonu" şimdilik yalnızca üreticinin memleketinde satılacak.



Eklenme tarihi: 16.12.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler