Sekiz çekirdekli Huawei Honor 3X ve bütçe dostu Honor 3C duyuruldu

Sekiz çekirdekli Huawei Honor 3X ve bütçe dostu Honor 3C duyuruldu

Orta düzey akıllı telefonlar için hazırlanmış bir cihaz serisi olarak bilinen Huawei'nin Honor markası günümüz şartlarına uygun hale gelmeye başlıyor. Bugün Çin'de düzenlediği bir basın organizasyonuyla yeni çözümlerini tanıtan Huawei, iki farklı segmente mensup güçlü aygıtlarını tanıtım etkinliğinde resmen detaylandırdı.

Saat hızı 1,7-2,0 GHz arasında değişen sekiz çekirdekli Cortex-A7 işlemci, 700 MHz hızında ARM Mali-450 grafik birimini bünyesinde barındıran MediaTek MT6592 çipsetiyle dikkat çeken Honor 3X bunun yanı sıra biri mini-SIM diğer micro-SIM olan 3G uyumlu yuvalarıyla satışa çıkan ilk çift SIM kart yuvası da 3G destekli telefon olma ünvanıyla da yenilikçiliğini gözler önüne seriyor.

5,5 inç HD (1280 x 720 piksel) IPS LCD ekran tercihini daha az güç tüketimi ve iki panel arasındaki görsel ayrımın birçok tüketici tarafından yapılamadığı gibi bahanelere dayandıran Huawei'nin üst seviye Honor modeli ayrıca, 2 GB RAM, f/2.2 diyafram aralıklı 13 MP kamera, 5 MP ön kamera, Android Jelly Bean işletim sistemi, Huawei Emotion 2.0 arayüz ve 3.000 mAh pille geliyor.

Büyük güç ünitesine rağmen ince kasasıyla dikakt çeken Honor 3X'in satışına ilerleyen saatlerde 280 dolar seviyesinden başlanacak. Türkiye'ye gelmesi beklenen aygıtın yeni yılda dünya geneline dağıtılacağı tahmin ediliyor.



Serinin yeni nesil bütçe dostu modeli Honor 3C de firmanın yeni tasarım anlayışından nasibini alıyor. 5 inçlik HD ekran, 1, 3 GHz dört çekirdekli MediaTek MT6582 yonga, 8 MP ana kamera, 5 MP ön kamera, 2.300 mAh pil ve Android Jelly Bean sürümünü yapısında ihtiva edecek. Üç farklı renk seçeneği bulunan çift SIM kart destekli Android telefonun 1/2 GB RAM, 4/8 GB dahili hafıza seçeneği mevcut olacak.

130 dolardan önsipariş alımına başlanan Huawei Honor 3C'nin 2 GB RAM'li sürümü 160 dolardan satılacak. Çinli üreticinin resmi alışveriş sitesinden dağıtımı gerçekleştirilecek modelin operatör versiyonları da yakında abonelerin beğenisine sunulacak. Huawei Honor 3C sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Sony Exmor R kamera sensörleri, üst düzey ön kameralar, çift SIM desteği, başarılı çipset tercihi ve hepsinden de önemlisi uygun perakende satış fiyatlarıyla tüketicilerin beğenisine sunulacak yeni Honor telefonları, muhtemelen planlanan satış rakamlarına en kısa sürede ulaşacaktır. Ürünlerin ülkemize ne zaman giriş yapacağına dair şimdilik bir bilgi bulunmuyor.



Eklenme tarihi: 16.12.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler