Huawei, 2,53 GHz Cortex-A72 işlemcili HiSilicon Kirin 950'yi duyurdu

Huawei, 2,53 GHz Cortex-A72 işlemcili HiSilicon Kirin 950'yi duyurdu

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei, rakiplerine karşı kendi tasarladığı çiplerle büyük avantaj sağlıyor. Bugün Kirin adını verdiği çip serisine yeni bir model kazandıran üretici, mobil pazardaki en güçlü yongasete sahip olduğunu iddia ediyor.

Pekin'de tanıtımı gerçekleştirilen Kirin 950, 2,53 GHz hızına kadar çıkabilen dört çekirdekli ARM Cortex-A72 ve 1,8 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 olmak üzere toplam sekiz çekirdekli 64-bit işlemci kümesine sahip. Cat.6 standardını destekleyen 4G LTE modem entegreli çipsette yine ARM tarafından geliştirilen dört çekirdekli Mali T880 GPU mevcut. Çalışmak için yalnızca 6,5 mA akıma ihtiyaç duyan Huawei'nin tasarladığı i5 yardımcı işlemci ise çipsetin sensör verilerini yöneten bölümünü oluşturuyor.

AnTuTu test aracında 83 bin puan elde eden prototipiyle basını şaşkına çeviren Kirin 950, başarısını TSMC'nin 16 nm FinFET+ üretim süreci teknolojisiyle geliştirilmesine borçlu. Yeni transistör tasarımı ve üretim teknolojisi sayesinde %40 performans artışı ve %60 enerji tasarrufu sağlayan HiSilicon markasının amiral gemi yongası, ilk olarak ay sonunda tanıtılacak yeni Ascend Mate telefonunda kullanılacak.

4G telefon satışlarının rekor kırdığı Çin pazarında LTE modem çipi entegreli yongasetler geliştirerek Qualcomm'a bağımlı olmaktan kurtulan Huawei, HiSilicon markasının yeni döneminde Samsung ve Apple ile teknolojik anlamda rekabet edebilecek ürünler ortaya koyacak. İlk hamlesi tüm endüstriyi heyecanlandırmayı başaran Shenzhen merkezli şirketin 2016'da nasıl bir yol haritası takip edeceği merak konusu.



Eklenme tarihi: 5.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler