Huawei, yeni amiral gemi çipseti Kirin 950'yi tanıtmaya hazırlanıyor

Huawei, yeni amiral gemi çipseti Kirin 950'yi tanıtmaya hazırlanıyor

Küresel akıllı telefon piyasasında üçüncülüğü, Çin pazarında ise liderliği ele geçiren Huawei, başarısını kuşkusuz özgün alüminyum kasa tasarımları ve özel tasarım çipsetlerine borçlu. HiSilicon markasıyla bir süredir telefon ve tabletlere güç veren çipsetler, Huawei'ye donanım hususunda büyük avantaj sağlıyor. Özel çipsetlerinin kıymetini bilen Shenzhen merkezli şirket, Kirin adını verdiği yarı iletken yonga serisine yeni bir model daha eklemeye hazırlanıyor.

Sina Weibo sosyal paylaşım platformunda yayımlanan bir etkinlik davetiyesi, Huawei'nin 5 Kasım tarihinde yeni Kirin çipsetinin tanıtımı için basını Pekin'deki konferansa çağırdığını ortaya çıkardı. Söylentilere konu olan Kirin 950 yongasını tanıtması beklenen Huawei, gelecek amiral gemi telefonlarında bu donanıma yer verecek.

2,4 GHz frekans hızında Cortex-A72 ve 1,5 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 işlemcilerin mevcut olduğu Kirin 950, TSMC'nin 16 nm FinFet+ üretim süreci teknolojisi kullanılarak üretilecek ve ARM'nin Mali-T880 grafik işlemcisi ile LTE-Cat.10 destekli modem çipini bünyesinde barındıracak. Çip, gelecek yıldan itibaren Huawei çözümlerine güç vermeye başlayacak.



Eklenme tarihi: 28.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler