6,48 milimetre kalınlığındaki Ascend P6 S resmiyet kazandı

6,48 milimetre kalınlığındaki Ascend P6 S resmiyet kazandı

Huawei, geçen sene nisanda duyurduğu Ascend P6 ile üst düzey tasarıma sahip mobil cihazlar kategorisine oldukça ince bir çözümle giriş yapmıştı. Orta düzey fiyatıyla piyasada gayet iyi bir performans ortaya koyan Android telefon, yenilenmiş versiyonuyla tekrar tüketicilerin beğenisine sunuldu. Ascend P6 S olarak adlandırılan model, daha önce Huawei CEO'su tarafından sekiz çekirdekli MediaTek çipiyle duyurulmuştu. Ancak satışa çıkan sürüm, kısa süre önce tanıtılan yeni bir Huawei donanımından gücünü alıyor.

28nm HPM üretim süreci teknolojisiyle geliştirilen yeni HiSilicon yongada sisteminde gücünü alan Ascend P6 S, 1,6 GHz hızında dört çekirdekli ARM Cortex-A9 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 8 MP arka, 5 MP ön kamera, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth 4.0, çift SIM kart yuvası, microSD kart desteği, Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi, Huawei Emotion 2.0 kullanıcı arayüzü ve 2.000 mAh pili yapısında ihtiva ediyor. Eldivenle kullanılabilen 4,7 inçlik HD LCD ekranın değişmeden kaldığı P6 S'de yapılan bir diğer değişiklik ise; daha kalın bir kasa. Cihaz, 6,18 milimetrelik Ascend P6'dan 0,3 milimetre daha kalın bir yapıya sahip olacak.

Halihazırda Huawei'nin resmi çevrimiçi satış sitesi Vmall.com üzerinden Çinli tüketicilere ulaştırılan Ascend P6 S, yaklaşık 450 dolar civarında bir fiyatla alıcı buluyor. Ascend P6'nin 8 GB sürümüyle aynı seviyedeki bu modelin daha güçlü bir çipset, iki kat daha fazla depolama alanı ve daha iyi bir ön kamerayı beraberinde getirdiğini belirtelim. Aygıtın uluslararası pazara ne zaman giriş yapacağı bilinmiyor.



Eklenme tarihi: 20.01.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler