Force Touch teknolojili Huawei Ascend Mate S tanıtıldı

Force Touch teknolojili Huawei Ascend Mate S tanıtıldı

Ascend Mate telefonlarıyla yükselişe geçen Huawei, Google ile yeni nesil Nexus telefonunu geliştirecek kadar marka değerini artırmayı başardı. Bugün IFA 2015'teki en yoğun basın tanıtımlarından birine imza atan şirket, yeni Nexus 6'ya dair ipuçları taşıyan Mate S telefonunu resmen duyurdu.

5,5 inç 2,5D camla kaplı Full HD AMOLED ekran, sekiz çekirdekli HiSilicon Kirin 935 çipset, 3 GB RAM, 32/64 GB dahili hafıza, 13 MP arka, 8 MP ön kamera, NFC, 2700 mAh pil, Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemi ve Emotion 3.1 arayüzü cihazın başlıca özelliklerinden.

Ascend Mate S telefonunu öne çıkaran en mühim yeniliği ise, ilk kez Apple Watch'ta kullanılan Force Touch teknolojisi. Dokunmatik panele kazandırılan basınç duyarlılığı sayesinde dokunma arayüzüne yeni bir katman ekleyerek basit bir dokunuşla birden fazla işlevi harekete geçirme kolaylığı sağlayan bu teknoloji, sert dokunuş ve hafif dokunuşu ayırt edebilmeye yarıyor. Bu tekniği yazılıma yerleştirdiği kısayollarla kullanmayı tercih eden Huawei'den sonra diğer üreticilerin de benzer özelliklerde dokunmatik panellerle Force Touch akımına dahil olması bekleniyor.

15 Eylül tarihinde Asya, Afrika ve Avrupa'da 30 ülkeye giriş yapacak olan Mate S'nin 32 GB sürümü 649 avro, 64 GB sürümü ise 699 avro fiyatla satışa çıkacak.





Eklenme tarihi: 2.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler