4050 mAh pile sahip 6,1 inçlik Huawei Ascend Mate 2 resmiyet kazandı

4050 mAh pile sahip 6,1 inçlik Huawei Ascend Mate 2 resmiyet kazandı

Geçen sene telefon-tablet melezi segmentinin ilk 6 inç üstü modellerinden birine imza atan Huawei, birinci nesil çözümüyle istediği başarıyı elde edememiş olsa da 2014'te yeniden şansını denemek için ikinci bir model hazırlamış. Ascend Mate'nin halefi olarak piyasaya sürülecek yeni aygıt, endüstrideki en büyük kapasiteli güç ünitelerinden birini ve önceki nesle kıyasla daha kaliteli bir ekranı bünyesinde barındırıyor.

3,1 milimetre çerçeveli, LTPS TFT katmana sahip 6,1 inç HD (1280 x 720 piksel) IPS+ LCD ekranla donatılan Huawei'nin yeni büyük telefonu, 1,6 GHz hızında dört çekirdekli iki çipset versiyonu halinde pazara sunulacak. İlk versiyonda Cortex-A9 işlemci ve Vivante GC4000 GPU'lu kendi geliştirdiği HiSilicon yongasına yer veren firma, diğer sürümde Cortex-A7 işlemci ve Adreno 306 grafik birimli Qualcomm Snapdragon 400 MSM8928 çipini kullanmış. 3G, 4G LTE, TD-SCDMA iletişim teknolojilerine destek sunan aygıtta, 2 GB LPDDR2 sistem belleği, 16 GB hafıza ve microSD kart yuvası bulunuyor.Huawei Ascend Mate 2

13 MP arkadan aydınlatmalı Sony Exmor RS kamera sensörüyle gelen Ascend Mate 2'nin ön yüzünde, 1,4 mikronluk piksellerden oluşan 5 megapiksellik bir kamera ve f/2.4 diyafram aralıklı bir mercek bulunuyor. Cihaz ayrıca, Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemini Huawei Emotion 2.0 kullanıcı arayüzüyle desteklenmiş bir şekilde beraberinde getirecek ve 4050 mAh'lik bir pilden gücünü alacak. Bu devasa güç ünitesiyle 100 saat müzik dinleme, 12 saat internette gezinme ve 4G LTE ile 60 saat normal kullanım süresi vaat eden tablet telefon, aynı zamanda iPhone modelleri dahil olmak üzere birçok aygıtı şarj edebilme desteğine de sahip. Yani şarjı biten mobil cihazlara Ascend Mate 2 kullanıcıları ek güç sağlayabilecek.

Başta Çin, diğer Asya ülkeleri olmak üzere uluslararası pazardaki birçok ülkede satışa sunulacak Ascend Mate 2'nin ne zaman çıkış yapacağı ve satış fiyatı henüz resmiyet kazanmadı. Huawei Ascend Mate 2 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 7.01.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler