Huawei, 2016'da 120 milyon akıllı telefon satmayı planlıyor

Huawei, 2016'da 120 milyon akıllı telefon satmayı planlıyor

Geçen ay tanıttığı amiral gemi telefonu Mate 8 sadece Çin'de bir milyon satış barajını aşan Huawei, 2015'te gelirlerini yıllık bazda %77 artırmayı başararak 20 milyar dolar barajını aşmıştı. Telefon satışında ise %44'lük bir yükseliş yaşayan şirket, 75 milyon sattığı 2014'ten sonra 2015'te 108 milyonu görmüştü. Uzak Doğu'dan gelen son rapor, gelecek yıl hedefinin 120 milyon seviyesinde olduğunu gösteriyor.

Google ile yeni Nexus telefonunda birlikte çalışan Huawei, ortaya çıkardığı harika ürünle bilhassa Avrupa ve Amerika'da marka değerini katlamayı başardı. Hem batı hem de gelişmekte olan ülkeler için daha geniş bir tüketici kitlesi anlamına gelen güçlü bir marka beraberinde Huawei'ye son dönemde Apple ve Samsung ile rekabet edebilen ilk üretici ünvanını da getirdi.

Üst seviye P ve Mate serilerini genişletmeye devam edecek olan Shenzhen merkezli Huawei'nin bu sayede kar oranını da artıracağı tahmin ediliyor. Büyüme ivmesi böyle devam ederse tecrübeli üreticinin 120 milyon barajını rahatlıkla aşması bekleniyor.



Eklenme tarihi: 8.01.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler