HTC U11 resmen tanıtıldı

HTC U11 resmen tanıtıldı

Dün kuruluşunun 20. yılını kutlayan HTC, bugün yeni amiral gemi telefonunu tanıttı. Mobil sektördeki en güçlü çipset ve en iyi kamera sensörlerine sahip HTC U11 firmayı eski günlerine döndürme hedefiyle daha da bir önem kazanıyor. Hem ön hem de arka yüzeyi Corning Gorilla Glass 5 camla kaplı telefon, basınca duyarlı çerçevesiyle mobil cihaz kullanımına farklı bir yöntemle yaklaşıyor.

5,5 inç 2560 x 1440 piksel Super LCD 5 ekran, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 835 çipset, 4/6 GB LPDDR4 RAM, 64/128 GB dahili hafıza, 12 MP HTC Ultrapixel 3 kamera sensörü, 16 MP ön kamera, USB 3.0 destekli USB-C portu, NFC çipi, 1 Gbps indirme hızı sunan LTE modem ve hızlı şarj destekli 3000 mAh pille gelen U11'e HTC Sense arayüzlü Android 7.0 Nougat işletim sistemi eşlik ediyor. Amazon ile işbirliğine giden HTC, telefonu Google Assistant dışında Alexa sesli kontrol özelliğiyle de donatarak sektörde bir ile imza atmış. Ne yazık ki Alexa fonksiyonu şimdilik yalnızca ABD, İngiltere ve Almanya'da erişilebilir olacak.

HTC Ultrapixel 3 olarak isimlendirdiği ana kamerayla DxOMark'tan 90 puan alarak akıllı telefon piyasasındaki en iyi kameranın U11'de olduğunu tescillemiş. Kamera dışında çoklumedya alanında 3.5 mm ses jakı hususunda aldığı kararı sürdüren firma, USB-C üzerinden bağlanan yeni HTC USonic kulaklığını cihazla birlikte hediye edecek. Ayrıca DAC entegreli bir de 3.5 mm ses jakı adaptörü de satış kutusunda mevcut olacak.

Dört mikrofonla 3D ses kayıt özelliği kazanan U11, ön tarafta telefon ahizesinin hoparlör olarak ses çıkışı sağlayabilmesi sayesinde BoomSound Hi-Fi Edition etiketli bir hoparlör sistemini tüketicilerin beğenisine sunacak.

IP67 su ve toz geçirmezlik sertifikalı HTC U11, cihazın sıkılma şiddeti ve süresine göre farklı görev kısayolları atanabilen basınca duyarlı çerçevesiyle bu ay içerisinde satılmaya başlayacak. Gümüş, mavi, siyah, beyaz ve kırmızı renklerde üretilen U11'e 749 avro (2938 ₺) fiyat etiketi eşlik edecek.



Eklenme tarihi: 16.05.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler