HTC One mini 2 için Android 5.0 Lollipop güncellemesi iptal edildi

HTC One mini 2 için Android 5.0 Lollipop güncellemesi iptal edildi

Geçtiğimiz yılın mayıs ayında resmiyet kazanan HTC One serisinin ikinci mini akıllı telefonu One mini 2, hiçbir güncelleme alamadan yazılım desteğini resmen yitirdi. Resmi Twitter hesabından bir takipçisinin sorusunu yanıtlayan HTC, bu modeli için Lollipop güncellemesini rafa kaldırdığını açıkladı.

One serisine mensup telefonları için en az iki yıl güncelleme desteği vaat eden Tayvanlı üretici, aldığı son kararla müşterilerine büyük hayal kırıklığı yaşattı. One mini 2 kullanıcıları, cihazın satışa çıktığı yıl yayımlanmış olan Android sürümünü tecrübe edememekten dolayı üretici firmaya fazlasıyla kızgın.



Peki giriş seviye akıllı telefonlarda dahi pürüzsüz çalışabilen Android 5.0 Lollipop işletim sistemi versiyonunun One mini 2'de düzgün çalışamamasına sebep olan ne? Bunun cevabı tabi ki üreticiye ait kullanıcı arayüzü ve ön yüklü uygulamalarda. Gereğinden fazla ek yazılımsal özellik ve uygulamayla şişen telefonlar, üst seviye bir donanıma sahip olmadıkları takdirde yeni sürüm güncellemelerini kaldıramayacak konuma gelebiliyor. HTC'nin mini telefonunu güncellemeye yanaşmamasının bir diğer sebebi ise, Material Design anlayışıyla yenilenmesi gereken Sense arayüzünü orta seviye bir ürüne port ederek zaman kaybetmek istememesi olabilir.

En nihayetinde bir yıldan kısa süredir satışta olan küçük amiral gemisine bir güncelleme dahi vermeden yazılım desteğini kesen HTC, yeni bir CEO ile yeni bir döneme yelken açtığı şu günlerde tüketici tabanına ihanet niteliğindeki bu hamleyle şirket politikalarına ters düşmüş oldu. Bakalım firmanın yazılım güncellemeleri hususundaki tavizleri önümüzdeki dönemlerde hangi cihaz sahiplerini hayal kırıklığına uğratacak.



Eklenme tarihi: 3.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler