HTC One M9 ve Galaxy S6'nın performans testi karşılaştırması

HTC One M9 ve Galaxy S6'nın performans testi karşılaştırması

Galaxy S6 telefonunda Qualcomm'un son üst düzey yongasını kullanmayarak gündeme oturan Samsung, aldığı bu tartışmalı karar sonrası olumlu geri dönüşler almaya başladı. Mobil çip piyasasında 14 nm FinFET tasarımına ilk geçiş yapan isim olan Güney Koreli teknoloji devi, S6 ve S6 edge'ye güç veren Exynos 7420 çipseti sayesinde amiral gemisinin en önemli donanımlarından birini iç kaynaklarından tedarik etmekle kalmayıp, başka hiçbir firmanın ulaşamayacağı performans ve enerji tasarrufu rakamları elde etmeyi başardı.

Samsung'un kendi çipsetiyle elde ettiği başarıya en iyi örnek, Barselona'da üçüncü gününü geride bırakan MWC 2015'te tanıtılan HTC One M9 ile Galaxy S6'nın karşılaştırması olacaktır. Cihazlardan biri 20 nm'lik Qualcomm Snapdragon 810 yongasından gücünü alırken, diğeri sırtını Samsung'a özel 14 nm 3D FinFET transistör tasarımlı bir yarı iletken çipe yaslıyor. Teorik olarak Samsung donanımı karşısında pek şansı olmayan Snapdragon 810, aynı işlemcilere ve işlemci saat hızlarına sahip olmalarına rağmen rakibinin epeyi gerisiden kalıyor.

AnTuTu, Quadrant ve GeekBench gibi performans test araçlarında Exynos 7420'li Galaxy S6'nın akıllı telefon piyasasındaki tüm rakiplerine ciddi bir fark attığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Aynı ARMv8 işlemci mimarilerini temel alan cihazların yüksek işlem performansı farklılıkları, tabi ki büyük ölçüde rakip çipset üreticilerinin teknolojik gelişmişlik anlamında Samsung'u bir yıl geriden takip etmesi sebebiyle ortaya çıktı.

Grafik performansında ARM Mali-T760 ve Adreno 430 GPU'larını kullanan yongada sistem çözümlerinin kıyas edilen test kaidelerine göre değişikliklik göstermekle birlikte -/+%5'lik küçük farklılıklara sahip olduğu görülüyor. İşlem performansındaki büyük farkları GPU kanadından görmediğimizi ifade edebiliriz. Mobil Dünya Konferansı'ndan canlı test görüntülerini aşağıdan izleyebilirsiniz.





Aşağıda LPDDR4 sistem belleğine sahip LG G Flex 2 ile Galaxy S6 arasındaki performans test sonucu karşılaştırmalarını bulabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 4.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler