HTC One M9 tanıtıldı

HTC One M9 tanıtıldı

Sızıntı dünyasının en büyük hedeflerinden biri olan One M9, bugün nihayet resmileşti. HTC başkanı Peter Chu, Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi 2015'te yeni amiral gemi akıllı telefonlarını gün yüzüne çıkardı. M7 ve M8'in halefi niteliğindeki M9, yekpare alüminyum kasa dizaynında üçüncü nesli temsil edecek. Piyasadaki en güçlü donanım elemanlarıyla zenginleştirilen telefon, önce One çözümlerinde olduğu gibi yine kamera ve ses konusunda iddialı.

Tek alüminyum kütlesi üzerinde iki farklı desen oluşturulmasıyla eşsiz bir gövde tasarımı kazanan üçüncü kuşak HTC One telefonu, arka yüzeyinde fırçalanmış alüminyum, çerçeve kısmında ise parlak metal görünüme sahip. Metal işlemede özgünlüğünü gösterse de, Tayvanlı üreticinin M8'deki ana tasarım hatlarına sadık kalması tüketicileri pek memnun etmeyecek gibi görünüyor. Diğer detaylara geçmeden önce M9'un teknik özelliklerini şöyle sıralayalım:

- 5 inç 1920 x 1080 piksel Super LCD3 ekran
- 2,0 GHz dört çekirdekli Cortex-A57 & 1,5 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 işlemci, Adreno 430 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 810 çipset
- 3 GB RAM, 32 GB hafıza, 128 GB'ye kadar microSD kart desteği
- 20 MP çift flaşlı kamera, 4 MP UltraPiksel ön kamera
- HTC BoomSound hoparlörleri
- Android 5.0 Lollipop ve HTC Sense 7.0 kullanıcı arayüzü

64-bit destekli donanım ve yazılımını Sense 7.0 arayüzüyle özelleştiren HTC, kullanıcılarına zevklerine uygun bir tema oluşturma imkanı sunuyor. Kişiselleştirme seçenekleri artırılan Sense arayüzü, uygulama tavsiyeleri, gelişmiş çoklumedya fonksiyonları sayesinde tüketicilerin mobil cihaz deneyimini desteklemeye çalışacak.

Mart ortalarında Asya-Pasifik, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Kuzey Amerika'da piyasaya sürülecek telefonun ABD'de 649 dolar seviyesinden fiyatlandırılacağı biliniyor. Eğer bu fiyat baz alınırsa, One M8'den daha uygun bir telefonun bizleri beklediğini söylemek mümkün. Tunç grisi, gümüş, altın ve pembe renk seçenekleri bulunan cihazın Türkiye'ye bahar dönemi sona ermeden giriş yapması bekleniyor.

HTC One M9 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 1.03.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler