Windows işletim sistemli HTC One M8 resmen duyuruldu

Windows işletim sistemli HTC One M8 resmen duyuruldu

ABD'de Verizon Wireless operatörüyle birlikte ortak bir basın etkinliği organize eden HTC, Microsoft'un Windows Phone işletim sisteminden gücünü alan amiral gemi akıllı telefonunu resmen gün yüzüne çıkardı. Daha önce Avrupalı bir perakendecinin internet sitesinde listelenen ve yakın bir tarihte Verizon'un kendi sitesine uğrayan telefon, Android'li One M8 modelinin donanımsal ikizi olmasına karşın Windows ekosistemine uyarlanmış bir yazılımla tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Aynı 5 inçlik Full HD ekran, 2,3 GHz dört çekirdekli Snapdragon 801 çipset, 2 GB sistem belleği, 128 gigabayta kadar microSD kart ile genişletilebilen 32 GB dahili hafıza, HTC Duo Camera çift kameralı görüntüleme sistemi, 5 MP ön kamera, Wi-Fi 802.11ac ve 4G LTE desteği ile 2.600 mAh pilin mevcut olduğuHTC One M8 for Windows HTC One M8 for Windows adı verilmiş aygıt, Microsoft'un en güncel işletim sistemi Windows Phone 8.1.1 ve HTC BlinkFeed arayüz özelliklerini yapısında barındırıyor.

Şimdilik yalnızca ABD'de Verizon operatörü abonelerine özel olarak satışına başlanan Windows'lu One M8, 99 dolar peşin ödeme ve iki yıllık taahhütle alıcı buluyor. Gayet cazip bir alım planıyla pazara sunulan alüminyum kasalı lüks tasarıma sahip telefon, Nokia Lumia modelleriyle rekabet edecek. Microsoft'u arkasına alan Nokia karşısında şansı az görülse de Windows telefon piyasasının Lumia'lara tek alternatifi olması nedeniyle HTC, Redmond merkezli yazılım devi için büyük önem teşkil ediyor. Telefonun uluslararası pazarda satılıp satılmayacağı belirsizliğini koruyor.



Eklenme tarihi: 20.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler