HTC One M8 resmen tanıtıldı

HTC One M8 resmen tanıtıldı

HTC One ile yeniden yükselişe geçen mobil donanım ve yazılım tasarımlarıyla ünlü üretici, bugün yeni amiral gemi akıllı telefonunu duyurdu. Londra ve New York'taki iki büyük basın etkinliğinde gün yüzüne çıkartılan telefon, One M8 olarak resmiyet kazandı. Kasasının %90'ı alüminyumdan imal edilmiş olan lüks görünümlü cihazın teknik özellikleri defalarca internete sızmış olsa da bilinen veyahut bilinmeyen tüm detaylarıyla 2014 model HTC One bu yazımızda.

Ekran boyutu 5 inçe çıkan ikinci nesil One, Corning Gorilla Glass 3 ile korunan Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlüklü 440 ppi piksel yoğunluğuna sahip bir Super LCD 3 ekranla geliyor.HTC One M8 2,36 GHz dört çekirdekli Krait 400 işlemci ve 578 MHz hızında Adreno 330 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 801 MSM8974AB çipset, 2 GB LPDDR3 RAM, 16/32 GB dahili hafıza, 128 GB'ye kadar microSD kart desteği, 5 MP görüntülü görüşme kamerası, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 + Low Energy, GPS, GLONASS, NFC, 4G LTE & LTE Advanced mobil iletişim teknolojileri desteği ve 2600 mAh pil ile donatılan cihazda Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi önyüklü bulunacak.

HTC, ilk kez geçen sene kullandığı 1/3 inçlik sensör boyutu ve 2 mikronluk piksellere sahip 4 MP -Ultrapiksel- HTC Zoe kamera çözümünü, bu yılki One telefonuna da entegre etmiş. Ancak HTC Duo Camera isimli bir yapıda biri 4 MP, diğeri 2 MP çözünürlüklü iki kameranın mevcut olduğu One M8, çok daha iyi ışık alma performansı, iki farklı renkteki LED flaşların da yardımıyla düşük ışıkta yüksek performans, 0,3 saniyede odaklanabilme ve bir fotoğrafı kaydettikten sonra yeniden odaklanma yapabilme gibi kamera fonksiyonlarını bünyesinde barındıracak.



Yine önceki çözümlerinden farklı olarak One M8'e eşlik eden HTC Sense 6.0 kullanıcı arayüzünü yazılıma port etmek yerine uygulamalar halinde Google Play Store'ye yükleyen uzak doğulu firma, bu sayede BlinkFeed yazılım özelliği ve Sense 6 ana ekranını daha kolay güncelleyip sonraki Android versiyonlarını çok daha kısa süre içerisinde tüketicilere ulaştırabilecek.

100 ülkede toplam 230 mobil iletişim operatörü aracılığıyla satışa sunulacak HTC One M8, bugün ABD, Kanada ve İngiltere'deki bazı operatörlerin satış mağazalarından tüketicilerin beğenisine sunulacak. Üreticinin resmi duyurusundan sonra en hızlı şekilde piyasaya sürülen cihazı olan M8'in gri, gümüş ve altın olmak üzere üç farklı alüminyum kasa seçeneği bulunacak. Nisan ayı içerisinde Türkiye'ye giriş yapması beklenen aygıtın HTC One ile aynı düzeyden satışa sunulması bekleniyor.

HTC One M8 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 25.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler