HTC One ve One M8 üç ay içerisinde Android 5.0'a güncellenecek

HTC One ve One M8 üç ay içerisinde Android 5.0'a güncellenecek

Google, bugün Android işletim sisteminin son sürümü olan Lollipop'a ait kaynak kodları AOSP veirtabanında resmen yayımladı. Bu gelişme, Android 5.0'ın final sürümüyle ilk kez tüm geliştiricilerin kullanımına sunulması anlamına geliyor. Böylesine önemli bir haber sonrası resmi Twitter hesabından müjdeyi veren HTC ise, One serisinin 2013 ve 2014 model amiral gemilerini ne zaman bu sürüme güncelleyeceğini bildirdi.

Tablet pazarında ASUS'un öne çıktığı hızlı yazılım güncelleştirmeleri hususunda akıllı telefon piyasasının lideri sayılan HTC, bir kez daha tepe modelleri için son Android yükseltmesini üç ay içerisinde dağıtıma hazır hale getirme sözü verdi. Bugün başlatılan 90 günlük sayaç son bulduğunda, One M7 ve One M8 kullanıcıları Android 5.0'a yükseltilmiş olacak. Bu büyük yazılım paketine Material Design anlayışıyla yenilenen HTC Sense 7 kullanıcı arayüzünün de eşlik edebileceği konuşuluyor. İlk görüntüleri kısa süre önce internette boy göstermeye başlayan arayüz, Google'nin yeni yazılım tasarımı diline ayak uydurmak adına yeniden dizayn edilmiş.

Resmi açıklama kısaca, One M7 ve M8'in Ocak 2015'ten önce Lollipop güncellemesi alacağını garanti ediyor. Bu güncellemeye yeni arayüz de eşlik eder mi bilinmez. Ancak Samsung'un da Galaxy S5 için benzer bir düzenlemeye gidiyor olması, HTC cephesinde arayüzün yenilenme ihtimalini daha da artırıyor.



Eklenme tarihi: 4.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler