HTC'nin bütçe dostu amiral gemisi One E8 resmen duyuruldu

HTC'nin bütçe dostu amiral gemisi One E8 resmen duyuruldu

Yekpare alüminyum kasaya sahip amiral gemisi One M8'i lüks yapısı nedeniyle seleflerinden daha pahalı fiyatlandıran HTC, bir süredir bütçe dostu yeni bir telefon ile anılıyordu. Daha önce Çin'de defalarca sergilenen One Vogue Edition adlı HTC'nin ucuz amiral gemisi, One E8 olarak resmen duyuruldu. Bu gelişmeyi blog sitesinden ilan eden üretici, cihazın plastikten imal edilmesine karşın kavisli dizaynıyla yenilikçi bir form benimsediğini savunuyor.

One M8'in HTC Duo Camera görüntüleme sistemi ve Wi-Fi 802.11ac desteği dışındaki tüm özelliklerini yapısında barındıran E8'in teknik detayları kısaca şöyle;HTC One E8 5 inç Full HD Super LCD3 ekran, 2,3 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 çipset, 2 GB LPDDR3 RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, çift SIM kart desteği, OmniVision üretimi 13 MP kamera sensörü, 5 MP ön kamera, Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, 4G LTE, 2.600 mAh pil, Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi ve HTC Sense 6.0 kullanıcı arayüzü.

Başta Çin olmak üzere içerisinde bulunduğumuz haziran ayının ilerleyen günlerinde bazı seçkin pazarlara sunulacak One E8, siyah, mavi, beyaz ve kırmızı renk seçenekleriyle çıkış yapacak. Cihazın mavi ve siyah sürümleri mat, beyaz ve kırmızı sürümleri ise parlak polikarbonat kasaya sahip olacak. Satışındaki kilit noktanın fiyatı olacağı konuşulan amiral gemi sıfatlı akıllı telefon, yaklaşık 450$'dan, yani M8'in neredeyse yarı fiyatına piyasaya sürülecek. Çin için geçerli E8 ve M8 arasında bu fiyat farkı, muhakkak Türkiye'de böylesine yüksek olmayacaktır. Yine de içerisinde bulunduğu ekonomik krizden kurtulmak için akıllıca bir hamleye imza atan HTC, E8 gibi nispeten düşük fiyatlı üst düzey bir telefonla hitap ettiği tüketici kitlesini ciddi biçimde artıracak gibi görünüyor.

HTC One E8 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 3.06.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler