HTC One artıları eksileri

HTC One artıları eksileri

Uzun zamandır teknoloji meraklıların heyecanla beklediği ve HTC tarafından M7 kod adıyla hazırlanan HTC One dün düzenlenen basın lansmanıyla resmen tanıtıldı. Üst seviye donanım profiliyle dikkat çeken telefon pazara çok iddialı bir giriş yaparken hem tasarım hem de bileşenleriyle bize neler getiriyor gelin hep beraber bakalım.



HTC One tasarımı ve boyutları:

143 gr ağırlığındaki HTC One’ın 9.3 mm inceliğinde yapısı gerçekten çok şık duruyor. Bu incelikte bir yapı oluşturulurken tek parça alüminyum gövde kullanılmış. Bu gövdenin üzerinde iki büyük hoparlör dikkat çekiyor. Cihazının ön kısmında herhangi bir fiziksel tuş yok ve 4.7 inçlik ekrandan arda kalan ön çerçevenin ince tasarlanmasıyla göze hoş gelebilecek bir yapı oluşturulmuş.

HTC One İşlemci ve Performansı:

HTC One işlemci olarak Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 model 1.7 GHz hızında dört çekirdekli işlemci kullanıyor. İşlemci 2 GB RAM ile destekleniyor. Donanımla birlikte işlemci performanslarını ölçen Benchmark testlerinde HTC One gerçekten çok başarılı sonuçlar ortaya koyuyor. SlashGear tarafından yapılan testlerde en yüksek skoru elde eden HTC One Web tarayıcı testinde ise 1195.2 ms skoru ile 1082.2 ms skoruna sahip Samsung Galaxy S3’ün gerisinde kalıyor ki tarayıcı hız testinde düşük skor daha iyi bir hıza sahip olunduğunun göstergesi.



HTC One Kamera Performansı:

HTC One’ın en iddialı olduğu konulardan biriside 13 MP çözünürlüğündeki kamerası. Piyasada 13 MP çözünürlüğünde kamerası bulunan telefonlar mevcut fakat HTC’nin kamerasını benzerlerinden ayıran özellikleri mevcut. Öncelikle 4.3 Ultrapiksel terimi ile çözünürlük kalitesini daha iyi anlatacağını düşünen HTC amiral gemisi telefonunu bu şekilde lanse ediyor. HTC One’ın kamerasında kullanılan sensörleri rakiplerinden yüzde 300 daha fazla ışık topluyor ve 1 piksellik alana 3 piksellik fotoğraf verisini sığdırıyor. Bunun anlamı ise çok daha net fotoğraflar elde edilmesi ve ışık kaynağının yetersiz olduğu yerlerde bile kameranın üst seviye bir performansa sahip olduğu anlamına geliyor.

HTC’nin yeni kamerası video çekimlerinde de çok iddialı. 1080p çözünürlüğünde Full HD video kayıdı yapabilen yeni akıllı, kamerada kullanılan çok eksenli optik görüntü sabitleme teknolojisi ile video çekimlerini çok kaliteli bir şekilde yapabiliyor.

HTC Zoe yazılımı üzerinde de duran HTC, yeni telefonunda kullandığı yazılımıyla ilginç özellikler sunuyor. Sizin yerinize otomatik olarak montajlar yapan, videolar hazırlayan yazılım gerçekten ortaya çok ilginç albümler çıkartıyor. 3 sn hareketli fotoğraflar çeken yazılım bunları birleştiriyor, müzik ekliyor ve isteğe bağlı efektlerle süslüyor.

HTC One Ses Performansı

HTC’nin Beats Audio ile birlikte ortaya çıkardığı ürünler zaten mevcut telefonlarda da farklı bir ses performansı sunuyordu. HTC One’da ise iddia edilen bu ses performansının en üst seviyede yaşandığı. Yukarıda kasa yapısında da bahsettiğimiz hoparlörler özel amplifikatöre sahip ve şu an piyasadaki en yüksek ses seviyesini sunuyor. HDR özelliğiyle birlikte kayıt performansı da çift mikrofon ve ses işleme teknolojisi sayesinde hem temiz hem de zengin ses kalitesini sunuyor.


HTC One Genel Değerlendirme

HTC’nin yeni amiral gemisi yukarıda anlattıklarımızla birlikte gerçekten farklı bir telefon. Tüketicilerin en çok merak ettikleri soru HTC’nin bu zaman kadar bu konuda maalesef ki sürekli eleştirildiği kısım olan batarya ömrü. Telefon henüz tanıtıldığı için konuşma ve bekleme süreleri bilinmiyor. 2300 mAh’lik bir pil kullanan HTC One burada daha çok işlemcinin güç tüketiminde daha cimri olmasına güveniyor. HTC’nin yeni amiral gemisi HTC One ile ilgili söyleyeceklerimiz şimdilik bu kadar. Bakalım yeni akıllısı donanım performansıyla göz doldururken aynı performansı satış rakamlarında da gösterebilecek mi?



Eklenme tarihi: 20.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler