5 ve 5,5 inçlik 2016 model Google Nexus telefonlarını HTC üretecek

5 ve 5,5 inçlik 2016 model Google Nexus telefonlarını HTC üretecek

Google markasını taşıyan en meşhur donanım ürünü Nexus, ilk defa 2010'da satışa çıkan Nexus One akıllı telefonuyla tüketicilerin beğenisine sunulmuştu. Android platformunun ilk yıllarında üreticilere kılavuz, geliştiricilere test donanımı olmak üzere geliştirilen Nexus serisi, aynı zamanda HTC'nin de yükselişine vesile olmuştu.

Nexus One'nin üreticisi olan HTC, 2010'la başlayan yükseliş döneminde ABD pazarının liderliğine kadar yükselmişti. Yükselişi gibi düşüşü de hızlı olan Tayvanlı üretici, 2016'da yeni Nexus telefonlarını üreterek yeniden toparlanmak istiyor. Sina Weibo paylaşım platformundan iki farklı kaynağın bildirdiği habere göre, 5 ve 5,5 inçlik iki Nexus telefonu piyasaya sürecek olan Google'nin üretici ortağı HTC olacak.

İddiayı destekleyen isimlerden birinin şimdiye kadar sayısız HTC cihazının sızıntısına aracılık eden Çinli meşhur sızıntı kaynağı upleaks olması haberin doğru olma ihtimalini artırıyor. Henüz ekran boyutları dışında başka bir detayı paylaşılmayan 2016 model HTC Nexus'ların sonbaharda satışa çıkması bekleniyor. HTC, daha önce Nexus One telefonu ve Nexus 9 tablet bilgisayarının tasarlanıp üretilmesinde görev almıştı.



Eklenme tarihi: 20.01.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler