Google ve HTC iki yeni Nexus telefonu üzerinde çalışıyor

Google ve HTC iki yeni Nexus telefonu üzerinde çalışıyor

Android ekosisteminin ilk yıllarında Google'nin en önemli donanım ortağı olan HTC, zor günler geçirdiği mobil sektörde eski dostuyla yeniden bir araya geliyor. Samsung, LG ya da günümüzün popüler Çinli üreticilerinin aktif olmadığı bir ekosistemde ilk Android telefonu ve ilk Nexus cihazını üreten Tayvanlı şirket yeniden Google telefonu üretimine el atıyor.

Evleaks tarafından bugün M1 ve S1 kod adlarıyla doğrulanan 2016 model Nexus telefonları, iddiaya göre Nexus One'nin üreticisi HTC tarafından geliştiriliyor. İlk Google telefonu iddialarının gün yüzüne çıktığı 2009'dan beri mobil cihazlarına deniz canlılarından kod adı seçen Google, bu sene Marlin (Merlin Balığı) ve Sailfish (Yelken Balığı) isimlerini kullanıyor.

Geçen yılki Nexus telefonlarıyla USB Type-C portuna geçişi hızlandıran Google'nin bu sene basınca duyarlı dokunmatik panel desteğine sahip olacağı doğrulanan Android N işletim sistemiyle birlikte Apple iPhone 6s'nin 3D Touch fonksiyonuna benzer bir özellikle Nexus hayranlarının karşısına çıkabilir. Nexus sezonu açıldığına göre önümüzdeki günlerde HTC markalı iki Google telefonu hakkında daha fazla haber okuyacağınızdan emin olabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 27.04.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler