HTC üretimi Google Nexus 9 tablet bilgisayar resmileşti

HTC üretimi Google Nexus 9 tablet bilgisayar resmileşti

Bugünün bir diğer Google gelişmesi, Nexus One ile ünlü cihaz serisinin temellerini oluşturan HTC'nin Nexus ailesine geri dönüşü oldu. Söylentilere konu olduğu gibi HTC, orta büyüklükteki ilk Nexus tabletinin üreticisi olarak teknoloji dünyasının karşısına çıktı. 3 yıldır tablet üretmeyen Tayvanlı firma, Nexus 9 ile sektöre yeniden dönüşünü ilan etmiş olacak.

Pek sık rastlamadığımız 4:3 en-boy oranına sahip 8,9 inçlik bir IPS LCD ekran ile donatılan Nexus 9, 2048 x 1536 piksel çözünürlük standardını benimsemiş. NVIDIA tarafından tasarlanan 2,3 GHz çift çekirsek 64-bit Denver işlemci ve yine NVIDIA imzalı 192 çekirdeğe sahip Kepler DX1 ekran kartının mevcut olduğu Tegra K1 yongasını arkasına alan yeni Nexus tableti, 2 GB sistem belleği, 16/32 gigabayt hafıza, microSD kart yuvası, 8 MP arka, 1,6 MP ön kamera, HTC BoomSound çift hoparlör, Wi-Fi 802.11ac, LTE desteği, 9,5 saat internette gezinmeyi mümkün kılan 6.700 mAh pil ve yeni Android 5.0 Lollipop işletim sistemi versiyonuyla birlikte satılacak.

Siyah, beyaz ve bej renk seçenekleri bulunan 7,95 mm kalınlığındaki zarif tablet, klavyeli koruyucu kılıfıyla birlikte piyasaya sunulacak. Hem elde taşınabilecek kadar kompakt hem de üzerinde rahatça çalışılabilecek kadar geniş kullanım alanına sahip bir çözüm olarak nitelendirilen HTC Nexus 9, 29 ülkede satılacak. 17 Ekim'de ön sipariş alımı başlayacak olan cihazı 3 Kasım'dan itibaren ABD'deki mağazalarda görmek mümkün olacak. 399-599 dolar arasında değişen fiyatlarıyla birden fazla versiyonu bulunan tabletin ülkemizde satılıp satılmayacağı netleşmiş değil.

HTC Nexus 9 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 15.10.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler