64-bit sekiz çekirdekli işlemciye sahip HTC Desire 820 doğrulandı

64-bit sekiz çekirdekli işlemciye sahip HTC Desire 820 doğrulandı

HTC'nin bu seneki ürün yelpazesinden beklenmedik satış başarısıyla sıyrılan Desire 816, çok yakında devam modeliyle çıtayı yukarı taşıyacak. Özellikle Çin ve Tayvan gibi büyük Asya marketlerinde büyük ilgi gören cihazın ikinci versiyonu da bu bölgelerde şimdiden pazarlanmaya başladı. Desire 820 adını taşıyacağı öğrenilen akıllı telefon, bugün Qualcomm ve HTC'nin paylaştığı yeni veriler ışığında taşıyacağı büyük ünvanı da medyaya servis etmiş oldu.

Dünyanin ilk 64-bit sekiz çekirdekli işlemciye sahip telefonu olacak Desire 820, Qualcomm'un ilk sekiz çekirdekli çipinden gücünü alacak. Önceki beyanlarında sekiz çekirdekli işlemci yapısının gücü temsil edecek şekilde yanlış pazarlandığını ve bu mimariye geçmek için acele etmediklerini belirten San Diego merkezli fabrikasız yarı iletken üreticis, geçtiğimiz şubat ayında Snapdragon 615 serisinin MSM8939 çipiyle sekiz çekirdek kervanına dahil olmuştu. 64-bit destekli ARMv8 mikromimarisini taşıyan işlemcisiyle dikkat çeken orta-üst seviye çip, şimdiden Desire 820'nin en dikkat çeken donanımı konumunda.

1,8 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 ve 1 GHz dört çekirdekli Cortex-A53 olmak üzere iki işlem kümesine sahip Snapdragon 615, ARM'nin big.LITTLE işlem teknolojisini kullanıyor. Bu sayede iş yükünün niteliğine göre işlemciyi en tasarruflu şekilde çalıştırmayı amaç edinen bu teknolojinin yanı sıra 64-bitlik Snapdragon'a Adreno 405 grafik işlemcisi ve 64-bit LPDDR3 bellek desteği eşlik edecek.

4 Eylül'de, IFA 2014 fuarı kapsamında tanıtılacağı açıklanan Desire 820, HTC'nin amiral gemi sıfatını taşımayan en güçlü telefonu olarak en kısa içerisinde başta uzak doğu olmak üzere dünya genelinde satışa sunulacak. Cihazın Avrupa'da yüksek fiyatla satılacağı öngörüldüğü için beklenen büyük satış patlamasının Asya ile sınırlı olması bekleniyor. Cihazın çipseti dışındaki detaylar için eylülün ilk günlerinde Mobiletişim'i takip etmeniz yeterli.



Eklenme tarihi: 25.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler