HTC, 2015 ikinci yarısı için AMOLED ekranlı telefon geliştiriyor

HTC, 2015 ikinci yarısı için AMOLED ekranlı telefon geliştiriyor

Çin hükümeti ve Shanghai merkezli yatırım şirketlerinin desteğiyle 2012'de kurulan EverDisplay ve ortağı Hehui Optoelectronics, ülkede OLED ekran üretimine başlayan ilk isimler olmuştu. 2014 başında 4.5-Gen üretim tesislerini tamamlayıp yıl sonunda seri üretim faaliyetlerini başlatan ortaklık, ilk müşterilerini buldu bile.

OLED ekran piyasasının %90'ına hakim olan Samsung Display ile rekabet edebilmek için daha uygun fiyatlı AMOLED çözümler vaat eden EverDisplay, Digitimes.com'un haberine göre HTC ve Huawei ile 2015 ikinci yarısı için panel tedariği üzerine anlaşmada bulundu. Geçtiğimiz yılın sonunda 5 inçlik HD panelini sergileyen ve 5,5 inç, 6 inç boyutlarında Full HD ekranlar üzerinde de çalıştığı bilinen üretici, Çinli üreticileri OLED ekranın avantajlarıyla tanıştırmak için yatırımlarına devam etmekte kararlı.

Planladığı satış rakamlarına ulaşması halinde 6-Gen cam plaka üretimi yapabilen yeni bir üretim hattı daha inşa edecek olan EverDisplay, OLED üretim projesini 2010 başında Shanghai'da ilan eden Tianma ve Pekin merkezli BOE Display firmalarına zemin hazırlamış olacak. Üretimin can damarlarını elinde tutan Çin pazarı, OLED ekran tedarikçilerinin artmasıyla tüm dünyayı bu yeni nesil ekran teknolojileriyle tanıştıracaktır. Böylece Samsung'un yıllardır uğraş verdiği LCD'den OLED'e geçiş serüveni büyük bir ilerleme katetmiş olacak.



Eklenme tarihi: 18.05.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler