HP gözünü tablete dikti

HP gözünü tablete dikti

HP CEO'su Meg Whitman,inovasyonun ölmediğine ve kendilerini değişen pazara hızla adapte ettiklerini açıkladı. Whitman'a göre HP, odak noktasını PC'lerden tabletlere kaydırmış durumda. Bu açıklamalar, PC sektörü açısından sarsıcı olabilir zira HP hala bu sektörün en büyük oyuncusu durumunda. Firma daha önce de PC işinden çıkmayı gözden geçireceklerini açıklamış ve PC endüstrisinde paniğe neden olmuştu.

Smartphone ve tablet cihazların yükselişiyle birlikte, PC sektörü ağır bir darbe aldı. Aslında mobil devrim gerçekleşmeden önce de PC sektöründe büyüm hızı yavaşlamaya başlamış durumdaydı ancak smartphone ve tabletlere olan talebin patlama yapmasıyla birlikte PC satışlarındaki artış durma noktasına geldi. Bu pazarın en büyük oyuncusu durumundaki HP firması da şimdi odağını PC'lerden tablet cihazlara çevirdiğini resmen açıklamış durumda. HP CEO'su Meg Whitman 2011 Eylül'ünde (yani PC işinden çıkma tartışmalarının yaşandığı dönemde) mobilite bakımından hiçbir başarıları olmadığını ancak geride kalan 1,5 yılda önemli adımlar attıklarını açıkladı.

Whitman'a göre geride kalan 1,5 yılda ilk Chromebook cihazlarını üreten ve 169 Dolarlık Android tablet satışlarına da başlayan HP önemli bir dönemi geride bırakmış ve şimdi mobilite konusunda rakiplerine hızla yetişmekte. Whitman bunu yaparken iş modellerini kökünden değiştirmediklerini ve sadece odaklarını PC alanından tablete çevirdiklerini özellikle vurgulamakta. HP CEO'su böylece bir kez daha “HP PC işinden çıkıyor” krizi yaratmak istemiyor.



Eklenme tarihi:

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler