Hangi mobil işletim sisteminin reklam gelirleri önde

Hangi mobil işletim sisteminin reklam gelirleri önde

Mobil işletim sisteminde uygulama geliştirmek artık günümüzde apayrı bir önem taşırken çok daha fazla kullanıcıya bu şekilde ulaşmak mümkün. Dolayısıyla işletim sistemlerinin reklam gelirleri de geliştiricilerin kendilerine platform seçerken onları etkileyen ayrı bir faktör olarak öne çıkıyor. Peki hangi mobil işletim sistemin reklam gelirleri daha önde?

Opera tarafından gerçekleştirilen ve mobil reklamcılık ağlarından alınan verilerle ölçülen sonuçlara göre reklam trafiğinde iOS ilk sırada yer alıyor. Mobil alandaki reklam trafiğinin yüzde 44.53 gibi büyük bir dilime sahip olan iOS’u, Google’ın işletim sistemi Android ikinci sırada ve yüzde 31.26 ile izliyor. iOS’un reklam trafiğini oluşturan cihazlar ise yüzde 31.91 iPhone, yüzde 6.54 iPad ve geri kalan yüzde 6.07 ise iPod Touch . Reklam trafiğinin yüzde 5.60’ı Symbian, yüzde 4.23’ü BlackBerry ve yüzde 14.29’u ise diğer mobil işletim sistemleri.


Bu trafikler karşısında gelirlerde yine iOS 49.23 oranında lider ve bu gelire katkı yapan cihazların yüzde 34.24’ü iPhone. iPad’in reklam gelirlerine katkısı ise yüzde 12.60 olurken, iPod yüzde 2.38’lik fayda sağlıyor. Android de ise tablet bilgisayarlar çok az katkı sağlarken Google’ın işletim sistemlerinin reklam gelirlerini yüzde 26.22’si akıllı telefonlardan yüzde 0.50’si tablet bilgisayar geliyor ve toplamda yüzde 26.72’lik bir orana sahip oluyorlar.



Eklenme tarihi: 21.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler