Hangi mobil işletim sistemini telefonunuzda istersiniz?

Hangi mobil işletim sistemini telefonunuzda istersiniz?

Mobil işletim sistemleri arasındaki rekabet akıllı telefonlarla birlikte üst seviyelere tırmanırken, kullanıcılar da artık çok daha bilinçli bir şekilde telefonlarını ve işletim sistemlerini seçmeye başladı.

Amerika’da Piper Jaffray araştırma şirketi ise bu konu hakkında bir araştırma yayınladı. Yaş ortalamıs 16.1 ve 16.5 olan iki ayrı gruptaki toplam 5200 kişi ile birlikte gerçekleştirilen ankette genç nüfusta iOS işletim sistemi kullananların oranı yüzde 48 çıktı. Bir sonraki işletim sisteminde neyi tercih edersiniz sorusuna ise yüzde 62’si iOS, yüzde 23’ü ise Android işletimi sistemi dedi.


Araştırmadaki diğer cana alıcı sorulardan biri sonraki telefonunuz hangi işletim sistemini kullanacak. Bu soru da iOS yüzde 59 ile lider, Android ise yüzde 21’lik bir paya sahip. Araştırmadaki ilginç sonuçlardan birisi yüksek gelire sahip ailelerin çocuklarında iPhone ve iOS tercihinin oranı yüzde 70’lere kadar çıkıyor.

Araştırmanın Amerika’da yapılması, konunun objektifliğine gölge düşürüyormuş gibi görünse de Apple’ın iOS işletim sistemi ile birçok kullanıcın gönlünü fethettiği bir gerçek.



Eklenme tarihi: 10.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler