Güneş enerjisiyle çalışan telefon

Güneş enerjisiyle çalışan telefon

Çin, son yıllarda giriştiği ekonomi ve kalkınma hamlesinin sonuçlarını almaya devam ediyor. Çin hükümetinin başkenti Pekin’in kuzeybatısında milyonlarca dolarlık yatırımla kurduğu Congguantsun adlı silikon vadisinde geliştirdiği yerli malı güneş enerjisiyle çalışan cep telefonu ay sonunda satışa sunulacak. Çin’de satışa sunulan dünyaca ünlü birçok cep telefonu markası arasından sıyrılıp ülke pazarında kendisine yer bulan Şangvutung adlı marka ile bu ayın sonunda Çin pazarına çıkacak olan cep telefonu 3 bin 980 yuandan (yaklaşık 691 YTL) satışa çıkacak. Şangvutung Pazarlama Müdürü Ding Ling, bu çevre dostu cep telefonunun şimdilik sadece Çin pazarında satışa çıkacağını, yurtdışında satışının yapılabilmesi için de görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi.

Güneş enerjisiyle çalışan telefon


Cep telefonunun üzerinde farklı açılarda duran 5 bin mikro lens bulunuyor. Böylece telefonun konumu ne olursa olsun, üzerine güneş ışığı düştüğü sürece şarj olabiliyor. Öğle saatlerinde güneş ışığıyla bir saat şarj edilen telefon, 42 ile 50 saat arasında konuşma yapma imkanı tanıyor. İstenirse elektrikle de şarj edilebilecek olan telefon, ayrıca ev ortamında lamba ışığında da şarj edilebiliyor. Cep telefonunda ayrıca çalınması durumunda bir başkası tarafından asla kullanılamamasını sağlayacak bir düzenek de bulunuyor.

Mobilize Bilgi
Cep telefonun sağlığınıza verdiği zararı en aza indirmek için, telefonunuzu mümkünse arka cebinizde taşıyınız. Ayrıca kapalı alanlarda ve şebeke sinyalinin düşük olduğu durumlarda uzun süreli görüşme yapmayınız. Kulaklıklı mikrofon seti kullanmanız zararı en aza indirecek en güzel çözümdür.



Eklenme tarihi: 11.07.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler