1 milyon adet bedava telefon dağıtılacak

1 milyon adet bedava telefon dağıtılacak

Numara taşınabilirliğinin gündeme gelmesiyle abone kaybetmek istemeyen mobil operatörler bedava telefon dağıtmaya başladı. İlk etapta aylık 100 Yeni Türk Lirası ve üzerinde konuşan first class müşterilerini hedef alan Turkcell, aboneliği bırakmama karşılığında Nokia, Samsung, LG ve Motorola marka telefonları hediye ediyor. Şimdilerde Vodafone'un da elinde telefon stoku olduğu konuşuluyor.

Bedava Telefon'Müşterilere bedava telefon' kampanyası, ilk kez Vodafone'un Telsim'i satın almasıyla gündeme gelmişti. Bunun üzerine operatörler, taksitlendirilmiş ve ödemesi birkaç ay sonraya ertelenmiş telefon dağıtmaya karar verdi. Cihazın fiyatı tarifeyle birlikte taksitler halinde faturaya yansıyordu. Bu dönemde cep telefonu üreticileriyle görüşerek 5 milyon telefon satın alan Turkcell de bu furyaya katıldı. Ancak Ocak 2007 itibarıyla Turkcell'in başına geçen Süreyya Ciliv ile rekabet daha da kızıştı. Ardından Telekomünikasyon Kurumu'nun desteği ile numara taşınabilirliği tekrar gündeme geldi. Vodafone ve Avea'nın altyapı yatırımlarını güçlendirmesi ve numara taşınabilirliğini desteklemesi lider operatörü harekete geçirdi. Güçlü ve yaygın abone ağına sahip şirket, geçen hafta yaklaşık 200 bin first class müşterisini arayarak 18 ay aboneliği bırakmama karşılığında telefon hediye edeceğini bildirdi. Çağrı merkezi temsilcisi tarafından aranan müşterilerden biri de Ş.U. Telefon teklifi karşısında şaşıran abone, teklif edilen bazı telefon modellerini internet üzerinde araştırdığını söylüyor. Ancak bunların Türkiye'de bulunmadığını kaydeden Ş.U., "Batı'da çok yaygın bir uygulama. Hat alana bedava telefon da veriliyordu. Şimdi bu uygulamayı ülkemizde gördük. Şirketler arasındaki rekabet müşteri kaybetmeme savaşına dönüştü." şeklinde görüşlerini belirtiyor.

1 milyon telefon dağıtılacak
GSM operatörleri daha çok faturalı hatlardan kâr ediyor. Konuşmaları sınırlı tutmayarak uzun süre devam ettiren bu müşteriler, şirketlerin 'birinci sınıf' listesini oluşturuyor. Turkcell'in 200 bin Vodafone ve Avea'nın ise yaklaşık 100 bin civarında özel müşterisi bulunuyor. Müşteri sadakati endeksli kampanya girişimi için ilk adımda 1 milyon telefon dağıtmayı düşünen Turkcell, müşteri kaybetmemek uğruna her yolu deniyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde yurtdışı aramalarını 15 kuruşa indirdi. Bunun yanında hediye kontör limitini de yükselterek 50 kontör karşılığında 500 kontör kazanma fırsatı sunuyor.

Mobilize Bilgi
Haber Arama: Sitemizde haber aramak için, Haberler sayfamızdaki “Haber Arama” aracından aramak istediğiniz kelimeleri yazarak istediğiniz haberlere ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 29.04.2007
Kaynak: Zaman

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler