Devlerin cep telefonu savaşı

Devlerin cep telefonu savaşı

Google’ın geliştirdiği yeni mobil telefon, internet üzerinden, GSM operatörü olmaksızın görüşme sağlayacak. Apple, iPhone ürününü çıkartarak cep telefonunda çığır açtı. Ama asıl bombayı internet devi Google attı. Google “Taşınabilir Telefon” adlı yeni bir ürün üzerinde çalıştığını açıkladı. VOIP yani internet protokolü üzerinden görüşme sağlayabilecek cihaz, cep telefonu gibi olacak. Kablosuz ağlar aracılığıyla internete bağlanacak cihazın cep telefonundan farkı ise görüşme yapabilmek için GSM operatörüne ihtiyaç duymaması.

Google Phone gPhone Google telefonSistem nasıl çalışıyor?
Google’ın yeni ürününün çalışma mantığı telsiz telefonlardan farksız. Görüşme için gerekli olan veri alışverişini kablosuz internet üzerinden gerçekleştiren cihazın, telsiz telefonlardan tek farkı kablosuz ağın olduğu her yerde çalışabilmesi. Yaygınlaşan kablosuz ağlar ise ABD’nin Kaliforniya eyaletini 2006’da kapsamış durumda. Bu sayede başarılı olacağına inanılan Google’ın girişiminin cep telefonu kullanım ücretlerini de etkileyeceği belirtiliyor.

VoIP nedir?
(Voice over IP) IP üzerinden ses. IP ağları üzeriden ses iletimini tanımlayan terim. VoIP ses ve verinin aynı ağ altyapısı üzerinden iletimine imkan verir.

Daha fazlasını Mobiletişim sözlükte bulabilirsiniz. Sözlüğe ulaşmak için tıklayınız.



Eklenme tarihi: 24.03.2007
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler