Samsung B600: 10 megapiksellik ilk kameralı telefon

Samsung B600: 10 megapiksellik ilk kameralı telefon

Teknoloji alanındaki liderliğini sürdüren Samsung, dünyanın 10 megapiksellik kamerası bulunan ilk cep telefonu ile yenilikçilik alanındaki başarılarına bir kilometre taşı daha ekliyor.

2000 yılında dünyanın yerleşik kameralı ilk cep telefonunu piyasaya süren Samsung, Ekim 2004’te çıkardığı 5 megapiksel ve 2005’te çıkardığı 7 megapiksellik kameralı telefonlarla da yine ilklere imza atmıştı. Sözü edilen modellerden daha ince ve hafif olan B600, 10 megapiksellik kameranın yanı sıra Uydu standardında mobil TV izleme olanağı da sunuyor.

Samsung SCH-B600
Piyasadaki 10 megapiksellik dijital kameralarla aynı kalitede resim çekebilen B600’ün kamerasında 3x optik ve 5x dijital yakınlaştırmanın yanı sıra oto fokus desteği ve 10 megapiksellik çekimlerde optimum performans sağlayan bir de flaş bulunuyor. B600’ün kamerasının yanında yer alan LED oto fokus özelliği, uzaklığı otomatik olarak belirlediğinden, karanlık ortamlarda yapılan çekimlerde bile net sonuç elde ediliyor. Ayrıca beyaz ayarı desteği ve manuel netlik ayarının yanı sıra sürekli ve aralıklı fotoğraf çekimi özellikleri bulunan B600 ile kullanıcılar mükemmel fotoğraflar çekmek için ihtiyaç duydukları her şeye kavuşmuş oluyor.

Samsung B600’ün Bluetooth desteği sayesinde kablosuz kulaklığın yanı sıra çektikleri resimleri diğer telefon, bilgisayar ve yazıcılara rahatlıkla aktarabiliyor. Telefonun kendi boyutlarının izin verdiği en büyük genişlikteki LCD-TFT ekran, tam 16 milyon renk ile doğada bulunan tüm renklerin görüntülenmesini sağlıyor. B600’ün saniyede 15-30 kare ve QVGA çözünürlüğünde kayıt yapma ve dijital mobil uydu yayınlarını (Satellite DMB) alabilme özelliklerinin keyfi, telefonun kaliteli görüntü sunan ekranında sürülebiliyor.

MMCmicro harici bellek desteği de olan B600, kullanıcıların resim ve hareketli görüntüleri izlemek için televizyona bağlamalarına olanak tanıyan TV çıkışı da bulunuyor. Ön yüzü telefon görünümünde tasarımlanan Samsung B600’ün, arka yüzü ise gerçek bir dijital kamera görünümüne sahip. B600’ün diğer özellikleri arasında MP3 çalar, kartvizit okuyucu ve 128 polifonik ses bulunuyor.



Eklenme tarihi: 15.11.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler