Cep telefonunda 65nm dönemi

Cep telefonunda 65nm dönemi

Cep telefonları gün geçtikçe küçülürken daha fazla özellik içermeye de devam ediyor. Cep telefonları için teknoloji geliştiren Infenion, bu alanda önemli bir gelişmeye imzasını attı. Firma yaptığı bir duyuruda 65 nanometre teknolojisiyle şu ana kadar yapılmış en küçük ve en karmaşık cep telefonu yongasını geliştirdiğini belirtti.

65nmCep telefonları için teknoloji geliştiren şirketlerden birisi olan Infenion, sektörde büyük bir yeniliğe ön ayak olacak bir teknolojiyi geliştirdiğini duyurdu. Firma yaptığı açıklamada, 65 nanometre çapında, 30 milyon transistor içeren bir cep telefonu yongası geliştirdiğini duyurdu. Uygulanan çeşitli teslerde başarılı sonuçlar veren yeni yonga, bu yılın sonunda üretime girecek.

Yeni geliştirilen yonga üzerinden üretilecek telefonlar pek çok avantaj sağlayacak. Bunların başında yüksek işlem gücü ve düşük güç tüketimi geliyor. Cep telefonlarının en büyük problemlerinden birisi olan enerji sıkıntısının yeni yonga ile büyük oranda giderilmesi bekleniyor.

Yeni teknolojinin 3G ağları üzerinden cep telefonlarına medya aktarımında da (filmler ve TV şovları gibi) büyük avantajlar sağlaması bekleniyor. Bu teknolojiyle kullanıcıların bilgisayarlarına daha az bağımlı kalması da bekleniyor.



Eklenme tarihi: 21.05.2006
Kaynak: Hürriyet

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler