Hava durumu bilgileri artık cep telefonunda

Hava durumu bilgileri artık cep telefonunda

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, meteorolojik olayları, bundan böyle cep telefonlarına göndereceği kısa mesajlarla anında duyuracak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Turkcell ve Telsim arasında varılan anlaşma çerçevesinde meteorolojik olaylar, Turkcell'in 'Yayıncell' ve Telsim'in 'CeProKanal' aracılığıyla kısa mesaj olarak iletilecek.

Hava Durum u Buna göre, doğal afetlerin yol açacağı zararların azaltılması için pek çok ülkede uygulanan yöntemden artık tüm Türkiye yararlanabilecek.

Aboneler, bu sayede illerinde meydana gelecek şiddetli yağış, fırtına, dolu veya zirai don hakkında anında bilgi sahibi olacak.

Ücretsiz servis
İstanbul, Zonguldak, Ankara ve Balıkesir radar sahasından elde edilen meteorolojik veriler, ilk etapta Türkiye'nin kuzeybatı kesimi ile Konya ve Muğla çevresindeki cep telefonu kullanıcılarına uyarı mesajları şeklinde ulaştırılacak.

Uygulama, radar ağının genişletilmesiyle tüm Türkiye'ye yayılacak. Aboneler, hizmetten ücretsiz faydalanabilecek.

Hizmeti almak için
Hizmetten yararlanmak isteyen Turkcell veya Telsim abonelerinin, cep telefonunun, bilgi mesajları bölümünde yer alan konular hanesine girerek 302'yi kodlamaları yeterli olacak.



Eklenme tarihi: 13.04.2006

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler