Görüntülü görüşme yapamıyorum

Görüntülü görüşme yapamıyorum

Bugün başlayan 3G hizmeti küçük sorunları da beraberinde getirdi. Ziyaretçilerimizden aldığımız e-postaların çoğunda kullanıcıların görüntülü görüşme yapamadıkları belirtiliyor. Öncelikle abonesi olduğumuz operatörün kapsama alanındaki her yerden 3G servislerini kullanamayacağımızı bilmemiz gerekiyor. Cep telefonuna 3G aboneliğiniz başlatılmıştır mesajı gelenler, telefonlarını kapatıp yeniden açarak servisi kullanmaya başlayabilirler.

  • 3G servisine geçiş mesajınız gelmemiştir
    Eğer operatörünüzden “3G teknolojisine geçiş işleminiz tamamlanmıştır. Artık 3G servislerini kullanabilirsiniz.” Biçimde bir mesaj almadıysanız henüz görüntülü görüşme yapamazsınız.

  • 3G kapsama alanı içerisinde değilsiniz
    Servis mesajı aldıysanız fakat görüntülü görüşme yapamıyorsanız 3G şebekesi kapsama alanı içerisinde olmayabilirsiniz. Telefonunuzda 3G simgesini gördüğünüz yerlerden görüntülü görüşme yapabilirsiniz.

  • Aradığınız kişi 3G kapsama alanında olmayabilir
    Telefonunuzda 3G simgesini görüyor fakat aradığınız kişiye görüntülü ulaşamıyorsanız, karşı taraf 3G kapsama alanında değildir veya telefonu 3G uyumlu değildir.

  • Telefonumda Video Ara tuşu pasif durumda
    Bunun iki sebebi vardır. Birincisi operatörünüzün 3G servisine abone olmamışsınızdır. İkincisi ise telefonunuz 3G kapsama alanı dışında olduğundan otomatik olarak bu özelliği pasif duruma getirmiştir.

  • Telefonum 3G uyumlu ama arayanlar “Ulaşılamıyor.” ikazını duyuyor
    Bunun sebebi sizin 3G kapsama alanı dışında olmanızdan kaynaklanmaktadır. Karşı taraf sizi görüntülü olara aramak ister ve siz 3G kapsama alanı dışında olursanız sistem “Aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor.” bilgisini verir.

  • Görüntülü arama yaparken karşı tarafı göremiyorum
    Görüntülü aramada karşı taraf uygun bir kamerası varsa, sizden gelen çağrıya görüntülü veya görüntüsüz olarak cevap verebilir. Görüntüsüz cevap verirse, o sizi görür fakat siz onu göremezsiniz. Diğer bir ihtimalde karşı tarafın cep telefonu 3G uyumlu olabilir fakat görüntülü görüşme için uygun bir kamerası bulunmayabilir. Bu durumda siz onu göremezsiniz.

  • SIM kartınız uyumlu olmayabilir
    Siz ve aramak istediniz kişi 3G kapsama alanında fakat hala görüntülü görüşme yapamıyorsanız, SIM kartınızı yeni nesil SIM kartlar ile değiştirmeniz gerekebilir.

  • Telefonunuzun yazılımı güncel olmayabilir
    Telefonunuzu Yazılım Güncelleme servisini kullanarak yayınlanan en son sürümünü yüklemeniz probleminizi çözebilir.

  • 3G henüz çok yeni, bazı aksaklıklar olabilir
    3G henüz çok yeni. Bu yüzden operatörler kısa süreli arızalar yaşayabilmektedirler. Bu arızalar sizin 3G servislerini kullanma anınıza denk gelmiş olabilir.

Diğer problemlerinizi bize iletin
Görüntülü görüşme ile ilgili diğer problemlerinizi ahmetselmanozdemir@mobiletisim.com adresine gönderebilir, cevaplarını buradan takip edebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 30.07.2009
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler