Google ve Samsung karşılıklı patent lisanslama anlaşması imzaladı

Google ve Samsung karşılıklı patent lisanslama anlaşması imzaladı

Android ekosisteminin bir numaralı üreticisi ve mobil işletim sisteminin geliştiricisi, kısa süre önce yayımladıkları basın açıklamasıyla imzaladıkları yeni bir anlaşmayı duyurdu. Halihazırda en büyük pazar payına sahip Android üreticisi konumundaki Samsung, bu platformu terk edeceği yönündeki iddiaların aksine Google ile karşılıklı patent lisanslama anlaşmasına vardığını ilan etti.

Her iki firmanın mevcut patent portföyü ve 10 yıl içerisinde satın alacağı veyahut tescilleyeceği patentleri içine alan anlaşma, Samsung ve Google'nin rakipleri karşısında güç birleştirmeye karar verdiğini gösteriyor. Samsung, yazılım ve mobil teknoloji patentlerindeki yetersizliği Google'nin yaklaşık bir buçuk sene önce bünyesine kattığı Motorola'nın geniş patent yelpazesiyle giderecek. Google ise; donanım sektöründe yeni olmasına rağmen Güney Koreli ortağının donanım odaklı teknoloji ve patentlerinin arkasına sığınarak rakiplerinin patent davalarından kurtulmaya çalışacak.

İki firmanın ortaklıklarına son vereceği yönündeki iddiaları çürüten bu gelişme ayrıca, yakın zamanda bir ayrılık gerçekleşmeyeceğini; aksine Google ve Samsung'un birbirlerine daha da yakınlaşacağına işaret ediyor. Akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarında Android işletim sistemini kullanmaya devam edecek Samsung'un kendi geliştirdiği Tizen platformunun ilk cihazını yeniden erteleyerek bir süre daha Google'yi tek yazılım sağlayıcısı olarak kullanacağını belirtelim.



Eklenme tarihi: 27.01.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler