Google Play Store'nin internet sitesi yenilendi

Google Play Store'nin internet sitesi yenilendi


Google'nin ilk kez I/O 2013'te ipuçlarını verdiği Play Store internet sitesinin yeni tasarımı, dünya genelindeki tüm internet kullanıcılarına dağıtılmaya başladı. Google Now servisinden ilham alarak geliştirdiği, ögelerin kartlar üzerinde sunulduğu Play Store uygulamasının kullanıcı arayüzünü masaüstü sürümüne taşıyan arama motoru devi, kendi dizayn ettiği Roboto yazı fontunun yeni versiyonu ve daha birçok yeniliği entegre ettiği dijital içerik mağazasından bir takım eski fonksiyonları da söküp çıkarmış.

Baştan aşağı yenilenen bir arayüze sahip Play Store internet sitesi artık Chrome, Opera ve bu internet gezginlerinin mobil sürümlerinde WebP dosya formatında görüntülere sahip olacak. Google'nin geliştirdiği WebP, önceki uygulama simge ve ekran görüntüsü formatı PNG'den 5-15 kat daha az yer kaplıyor; sıkıştırma aşamasından ise çok düşük kalite kaybıyla ve bazı durumlarda kayıpsız çıkabiliyor. Görüntü dosyalarındaki format değişikliğinin yanı sıra siteye entegre ettiği yeni bir fonksiyon sayesinde bir bağlantıdan diğerine geçerken yalnızca sayfadaki değişikliğe uğrayan bölümlerin yüklenmesini sağlayan Google, böylece çevrimiçi alışveriş mağazasının çok daha hızlı bir kullanım deneyimi sunabilmesini mümkün hale getirmiş.

Uygulama sayfaları, ürün bağlantıları ve ana sayfadaki kategori ile diğer içerik listelerini tamamen değiştiren Google'nin arama özelliğiyle alakalı kısıtlı içerik listeleme ve içerik filtreleme seçeneklerini kaldırması bazı kullanıcıları üzdü. İncelemelerle alakalı filtrelemeleri ve bir aylık indirme grafiğini de silen internet şirketinin yeni Play store internet arayüzü üzerindeki çalışmalarını sonlandırmadığı tahmin ediliyor. Henüz dünya genelindeki dağıtımı sona ermediği için kullanımı sırasında bazı hatalarla karşılaşılan Google Play Store mağazasının internet sayfasına aşağıdaki kaynak bağlantısından göz atabilirsiniz.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 16.07.2013
Kaynak: https://play.google.com/

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler