Google Play Store, 1 milyon uygulama barajını aştı

Google Play Store, 1 milyon uygulama barajını aştı


Play Store sanal içerik ve elektronik ürün satış mağazası, eski adı Android Market'i bırakıp ufkunu genişlettikten sonra büyük bir sıçrama yaşadı. Sadece 2013'ün ilk yarısında geliştiricilere geçen yılın tamamından daha fazla ödeme yapan Google, Sundar Pichai ile kahvaltı isimli basın etkinliğinde mağazaya dair yeni veriler paylaşarak hızlı yükselişi resmen doğruladı.

1 milyon uygulama ve 50 milyar indirmeye ulaşan Google Play mağazası, geçen yılın aynı dönemine kıyasla geliştiricilerine 2.5 kat daha fazla gelir sağlıyor. Kaliteli uygulama ve oyunlardaki artışın sebep gösterildiği bu sıçrayışı, 2012'de 20 milyar olan indirme rakamlarının bir senede 50 milyara ulaşmasında da gözlemlemek mümkün. Yayımlanan son analizlerde geliştiricilerin Android platformuna yönelik yatırımlarındaki artış, yükselişin devam edeceğine işaret ediyor.

İnternet sitesi ve mobil uygulaması baştan aşağı yenilenen Play Store'de isim değişikliğinden sonraki en geniş çaplı değişim yaşandı. Uygulama hacmi hususunda liderliği Apple App Store'den almayı başaran Android işletim sisteminin resmi uygulama alanı, Play Games hizmetinin mobil uygulama halinde yayımlanması sonrası oyun kategorisinde de hareketli bir dönem yaşayacak. Yıl sonuna kadar 1 milyar cihazı aşacak bir ekosisteme içerik sağlayan Play Store'nin gelişimini ilerleyen dönemlerde çok daha hızlı bir şekilde devam ettirmesi bekleniyor.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 25.07.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler