Google Pixel telefonları için ilk satış tahmini geldi

Google Pixel telefonları için ilk satış tahmini geldi

İzlediği yanlış politikalar ve çekirdek kadrosunun büyük bölümünü yitirmesi sonucu Uzak Doğu pazarının küçük bir telefon üreticisiyle aynı klasmana gerileyen HTC, bu zor zamanında yine bir Google projesiyle karşımızda. Daha önce Android ekosisteminin emeklediği yıllarda ilk Nexus telefonunu üreterek ABD pazarında liderliğe kadar yükselen bir serüvenin temellerini atan Tayvanlı üretici, bu defa Nexus serisine son verip yeni bir donanım stratejisi belirleyen Google için ilk Pixel telefonlarında üretici ortaklığı yapıyor.

HTC, amiral gemisi HTC 10'u piyasaya sürdüğü 2016 ilk yarısında ancak 6 milyon satış barajını aşabilmişti. Yılın ikinci yarısında 7 milyona ulaşması beklenen üreticinin Google Pixel telefonlarının iki aylık satış süresinde 3-4 milyon satış elde edeceği iddia ediliyor. Digitimes analistlerinden gelen tahmin, Samsung ve Apple gibi dünya devleriyle mukayese edilecek düzeyde olmasa da hem HTC hem de Google'nin önceki projeleri göz önünde bulundurulduğunda gayet tatmin edici seviyede.

Ekim sonunda satışa çıkacak olan 5 inç Google Pixel ve 5,5 inç Pixel XL, dört çekirdekli Snapdragon 821 çipset, 4 GB RAM, 32/128 GB dahili hafıza, 12,3 MP arka, 8 MP ön kamera, USB-C portu, hızlı şarj teknolojisi ve Google Asistan entegreli Android 7.1 Nougat işletim sistemini beraberinde getirecek.



Eklenme tarihi: 6.10.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler