Google Pixel telefonları iki milyon satış barajını aştı

Google Pixel telefonları iki milyon satış barajını aştı

2010'dan beri Android platformunun referans donanımı olarak Nexus serisi altında cihazlar piyasaya süren Google, geçtiğimiz yıl bu planında değişikliğe gitmişti. Donanım tercihleri ve tasarımdaki etkisini artıran, üretici ortağı yerine kendi markasını kullanmaya başlayan internet devi, Pixel ve Pixel XL adlı iki telefon satışa sunmuştu. Telefonların satış performansına dair ilk rapor bugün yayımlandı.

Pixel telefonlarının üretimini üstlenen HTC gibi Tayvanlı olan Digitimes, Eylül 2016'da başlayan satışların 2,1 milyona ulaştığını açıkladı. Satış ağı sınırlı olmasına rağmen başarılı kamerası ve Google güvencesiyle gayet iyi performans sergileyen Pixel serisinin ikinci nesli de HTC tarafından üretilecek. Pixel ve Pixel XL'nin halefi olacak iki telefonun yanında daha büyük ekranlı üçüncü bir cihaz daha hazırladığı iddia edilen Google, üçüncü nesil için ortak arayışını da sürdürüyor.

Digitimes'in haberine göre HTC, Pixel 3 için LG, TCL (Alcatel, Blackberry) ve CoolPad'in aralarında olduğu birçok farklı üreticiyle rekabet ediyor. Endüstri kaynakları, 2018'de satışa çıkacak Google telefonlarının büyük ihtimalle LG üretimi olacağını ve satışın 5 milyonu aşacağını öngörüyor. Güney Koreli LG, daha önce Nexus 4, Nexus 5 ve Nexus 5X telefonlarında Google ile birlikte çalışmıştı.



Eklenme tarihi: 30.03.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler