Google'den Pixel telefonlar için LG'ye OLED yatırımı

Google'den Pixel telefonlar için LG'ye OLED yatırımı

ETNews, LG'nin esnek OLED ekran üretimiyle alakalı yeni bir yatırım teklifi aldığını yazdı. Yatırımın sahibi bu mevzularda pek de ismini görmeye alışık olmadığımız Google. Yeni nesil Pixel telefonları için sorunsuz panel tedariği gerçekleştirilmesi için kesenin ağzını açan teknoloji devi, bu sene sektörün en büyük tüketicisi Apple'den 70 milyon OLED panel siparişi alan Samsung'un piyasada yaşattığı tedarik korkusunu da tescillemiş oldu.

Apple'nin gelmesiyle OLED tedariğinde sıkıntı yaşanacağını öngören Çinli üreticilerin yerli firmalara yönelik yatırımlarından sonra Google ise yıllardır donanım hususunda ciddi bir ilişkiye sahip olduğu LG'ye yatırım yapmaya karar vermiş. Güney Koreli kaynaklar, ilk etapta 800 milyon olarak belirlenen yatırımın ihtiyaca ve üretim şartlarına göre artabileceğini söylüyor.

Bu sene yine HTC tarafından üretilen iki Pixel telefonuyla tüketicilerin karşısına çıkacak olan Google, bu yatırımla esnek OLED'e geçiş modasında rakiplerine ayak uydurmuş olacak. Milyar dolarlık yatırımdan sonra Google'nin Pixel 3 modellerini zaten panel tedariğini eline alan LG'ye ürettirmesine kesin gözüyle bakılıyor.



Eklenme tarihi: 10.04.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler