Tegra X1 çipsetli Google Pixel C tablet resmiyet kazandı

Tegra X1 çipsetli Google Pixel C tablet resmiyet kazandı

Dün gece yeni Nexus telefonlarını tanıtmakla yetinmeyen Google, baştan sona kendi geliştirdiği ilk tablet bilgisayarını da gün yüzüne çıkardı. Pixel serisinin bir üyesi olarak satışa çıkacak olan tablet, yine bir Google çözümü olan Chromebook Pixel ile büyük benzerlik gösteriyor. Ancak Pixel C adı verilen tablete sanılanın aksine Chrome OS değil Android işletim sisteminin son sürümü eşlik ediyor.

10,2 inç 2560 x 1800 piksel IPS LCD ekran, sekiz çekirdekli NVIDIA Tegra X1 çipset, Maxwell Mobile GPU, 3 GB LPDDR4 RAM, 32/64 GB hafıza, USB Type-C portu, çift hoparlör ve yekpare metal kasayı beraberinde getiren Pixel C, Android 6.0 Marshmallow işletim sistemini saf haliyle yapısında barındırıyor.

32 GB sürümü 499$, 64 GB sürümü ise 599$ fiyatla satılacak olan Pixel C'nin tam boyutlu manyetik tablet tutucuya sahip Bluetooth klavyesi ise 149 dolardan tüketicilerin beğenisine sunulacak. Yıl sonuna doğru Google Store üzerinden piyasaya sürülecek tabletin doğrudan Microsoft Surface ve Apple iPad Pro ile rekabet etmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 30.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler