Google ilk akıllı telefonunu bu sene piyasaya sürebilir

Google ilk akıllı telefonunu bu sene piyasaya sürebilir

Google, teknoloji medyasının iddialarına göre 5 ve 5,5 inçlik 2016 model Nexus telefonlarını HTC ile birlikte geliştiriyor. 2010'da piyasaya sürdüğü Nexus One'den sonra tekrar Nexus telefon projesinin ortağı seçilen HTC, Android ekosisteminde yeniden yükselmenin hesaplarını yapıyor. Ancak görünen o ki Google'nin bu seneki tek akıllı telefon projesi Nexus değil.

The Telegraph, bugün okuyucularını ilk Google telefonu iddiasını bir adım ileri taşıyan haberiyle buluşturdu. Google ile mobil iletişim operatörleri arasındaki görüşmelere dayandırılan iddiada, internet devinin bu sene kendi geliştirdiği ilk telefonu satışa sunacağı savunuluyor. Bir süre önce eski Motorola CEO'su Rick Osterloh'u donanım bölümünün başına getiren Google, kurucuları Larry Page ile Sergey Brin'in yönetimi Sundar Pichai'ye devretmesinden sonra başlayan yeni dönemle birlikte Android platformunun parçalanmışlığına farklı stratejilerle yaklaşıyor. Android telefonların tasarımı üzerindeki etkisini artıracağı ifade edilen şirket, ekosistemin ilk yıllarındakine benzer şekilde kendi geliştirdiği donanımlarla Android üreticilerini yönlendirme, onlara referans oluşturma niyetinde.

İlk Google telefonunu ne zaman çıkış yapacağı veyahut tasarım detayları hakkında bir bilgi paylaşılmış değil. Sanal medya, eğer böyle bir telefon geliştiriliyorsa sonbaharda Pixel markasıyla tanıtılma ihtimalini yüksek görüyor.



Eklenme tarihi: 27.06.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler