Google, 3,2 milyar dolar ödeyerek Nest Labs firmasını satın alıyor

Google, 3,2 milyar dolar ödeyerek Nest Labs firmasını satın alıyor

EnergySense adlı yeni projesi kapsamında akıllı termostatlar geliştirdiği iddia edilen Google, hafta başında yayımladığı bir basın açıklamasıyla ev otomasyonu sektörünün en büyük firmalarından birini satın alacağını açıkladı. 2010'de kurulan ve kısa süre önce Google ile birbirlerine rakip olacakları iddiasıyla gündeme gelen Nest Labs, 3,2 milyar dolar nakit para karşılığında internet devinin bünyesine katılacak.

Nest, Wi-Fi destekli bir akıllı termostat olan ilk ürünü Nest Thermostat'ı 2011'de piyasaya sürmüştü. Duman ve karbondioksit dedektörü Nest Protect'i ise geçen sene ABD ve Kanada'da satışa çıkaran Kaliforniya merkezli şirketin satılması, gerek bir girişime dönecek 3,2 milyar dolarlık mebla gerekse teknoloji firmasının iPod'un mucidi olarak tanınan Lübnan asıllı eski Apple yöneticisi Tony Fadell tarafından kurulmuş olması münasebetiyle medyada büyük ilgi uyandırdı.

iOS ve Android işletim sistemlerine destek vermeye devam edeceklerini ve bu anlaşmanın mevcut müşterilerini sunulan hizmetler bazında etkilemeyeceğini dile getiren Nest CEO'su Tony Fadell, Google alımını geliştirdikleri ev otomasyon çözümlerini çeşitlendirmek için uygun bir ekosistem ve finansal kaynak olarak görüyor. Android işletim sisteminin ev sistemlerine entegre edilmesini amaç edinen Android@Home projesini destekleyecek bu alımın en büyük mobil platformu yeni kategorilerde yaygınlaşması bekleniyor. Ancak yakın zamanda iki şirketin ortak çalışmalarına dair kesinleşmiş hiçbir bilgi bulunmuyor.



Eklenme tarihi: 16.01.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler