Google, Apple'nin üst düzey mobil çip tasarımcısını bünyesine kattı

Google, Apple'nin üst düzey mobil çip tasarımcısını bünyesine kattı

Pixel telefonların donanımı üzerindeki kontrolünü artırmak isteyen Google, daha önce OLED panel teknolojileri için LG'yi kendine iş ortağı seçmişti. Yakın dönemde endüstriden gelen duyumlar, Mountain View merkezli teknoloji devinin kendi mobil çipsetlerini tasarlamak istediğini haber veriyor. Kendi tasarımı olan yongada sistem çözümlerini ürettirmek için çok önceden görüşmelere başlayan Google, çipset altı elemanların dizaynına kadar geniş kapsamlı bir proje yürütüyor. Bu projenin kilit isimlerinden biri olacak ilk tasarımcı ise bugün belli oldu.

Yarı iletken sektöründeki çalışmalarını uzun yıllar AMD'de sürdüren ve 2009'dan beri Apple'nin mobil çipset operasyonlarında görev alan Manu Gulati artık resmen Google'de. Resmi LinkedIn profilinde de duyurduğu bu değişiklik sonrası Google bünyesinde mobil çipset mimarileri üzerine çalışacağını doğrulayan Gulati, gelecek Pixel telefonlarına güç verecek yongada sistem çözümlerini tasarlayacak.

Mobil çip tasarım ekibi için birçok farklı pozisyona alımlarını sürdüren Google, bu yıl veyahut gelecek yıl olmasa da en yakın zamanda Pixel çözümlerine özel tasarım çipler entegre etmeye başlayacak. Donanım sektörüne yönelik ciddi yatırımlar yapan Google, ikinci nesil Pixel telefonlarını ekimde piyasaya sürmeyi planlıyor.



Eklenme tarihi: 13.06.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler