Intel çipsetli Google Glass 2 2015'te piyasaya sürülecek

Intel çipsetli Google Glass 2 2015'te piyasaya sürülecek

Mobil pazara girmekte geciken ve bu nedenle en büyük rakibi ARM ile mücadelede büyük zorluklar yaşayan Intel, aynı hatayı yeni pazarlarda yapmamak için büyük çaba gösteriyor. 2013'te Paul Otellini'nin CEO'luk koltuğunu Brian Krzanich'e bırakmasıyla ana pazarlar dışındaki gelişmeye müsait endüstriler için ar-ge faaliyetlerine hız verilmişti. Görünen o ki, yapılan bu kritik hamleler karşılığını önümüzdeki yıl almaya başlayacak.

Wall Street Journal tarafından ortaya atılan bir iddiaya göre; Google, Intel ile yaptığı anlaşma sonucu üzerinde çalıştığı ikinci nesil akıllı gözlüğünde Amerikalı çip üreticisinin yongada sistem çözümüne yer verecek. Halihazırda geliştiriciler ve belirli bölge ya da sektörlerde satışa açık olan ilk Google Glass, SoC pazarını terk eden Texas Instruments'in OMAP 4 serisi bir ürününden gücünü alıyor. Günümüz şartlarına kıyasla epeyi geri kalmış bir yonga kullanan Glass, 45 nm'lik çipin yüksek enerji tüketimi sebebiyle uzun bir kullanım süresi vaat edememişti.

2015'te tüketicilerin ve özellikle sağlık, üretim gibi sektörlerin beğenisine sunulacağı tahmin edilen Glass 2, yapısında barındıracağı 14 nm'lik bir çip ile muhtemelen selefinden birkaç kaz daha iyi bir enerji tüketim tablosu ortaya koyacaktır. Üstelik giyilebilir elektronik pazarına yönelik Intel çipleri, yalnızca enerji tasarrufuyla kalmayıp çok daha yüksek performans ve yerel ses algılama fonksiyonu gibi donanımsal yetileri de beraberinde getirecek. Şimdilik ne Google Glass 2 ne de bu gözlüğe eşlik edecek Intel yongası hakkında netleşmiş başka bir detay bulunmuyor. Google'nin bu konuyla alakalı ilk büyük tanıtımını önümüzdeki yılki geliştirici konferansında organize etmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 1.12.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler