İkinci nesil Google Glass görüntülendi

İkinci nesil Google Glass görüntülendi

Google Glass, Google [x] laboratuvarlarından çıkan ilk projelerden biri olmuştu. Giyilebilir elektronik pazarına bir akıllı gözlükle giren internet devi, gözlüğün kısıtlı dağıtımına 2013'te başlamış, ancak istediği platformu oluşturmayı becerememişti. Daha sonra projenin başına iPod'un tasarımcısı ve Nest'in eski kurucusu Tony Fadell'i getiren Google, kurumsal tarafta ise daha hızlı ilerliyor. Geçtiğimiz temmuz ayında FCC tarafından sertifikalanan A4R­-GG1 bunun somut deliliydi. Bugün sertifikanın görüntüleriyle birlikte yayımlanması sonrası ürün hakkında daha fazla detay ortaya çıktı.

Glass for Work programı kapsamında satıldığı tahmin edilen ikinci nesil Google saati, daha geniş bir prizma ekranla geliyor. Üstelik ilk modelin aksine katlanabilir olan ekran bölmesine ek olarak cihazın yekpare haldeki kasası dikkat çekiyor. Kemik iletimiyle ses aktarımı yerine bir hoparlörle donatılan saatin donanımsal yeniliklerinin başında microUSB yerine manyetik tutuculu pinlerden oluşan bir konnektöre geçiş yapması yer alıyor.

Ön kameranın kayıt sırasında veya fotoğraf çekerken ışıklı bildiride bulunabilmesi için eklenen bir LED ile daha güvenilir bir ürün haline gelen Google Glass 2'yi tıpkı orijinal gözlüğü fabrikalarında kullanmaya başlayan Volkswagen gibi kurumsal müşteriler satın alacak. Tüketicilere yönelik model üzerindeki çalışmaların Project Aura adı altında sürdüğü tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 29.12.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler