Google ceplere Android ile girecek

Google ceplere Android ile girecek

Bugün internetle ilgisi olsun olmasın neredeyse herkesin bildiği, dünya markalar ligi Interbrand'de 20. sıraya oturan Google'ın yükselişini anlayabilmek için günlük ziyaretçi ya da arama sayısı bir yana hisse değerine bakmak yeterli. 2004 yılında el attığı her alanda olduğu gibi farklı bir modelle halka açılan firmanın 85 dolardan satmaya başladığı hisseleri, üç yılın ardından geçtiğimiz hafta 700 doların da üstünü gördü.

Nokia N82Değeri 220 milyar doların üzerinde
Dünyanın en ince hesaplarının yapıldığı Amerikan borsasında toplam değeri 220 milyar doların üstüne çıkan bir firmanın bu noktaya tesadüflerle geldiği söylenemez elbette. Bugüne kadar 48 teknoloji şirketini satın alan Google her yeni alımla birlikte biraz daha güçlendi ve hizmet yelpazesini artırdı. 1 milyara yakın bilgisayarın ucundaki insanların üçte ikisine ulaşmayı başaran politikasının sonucunda 3 milyara ilerleyen kullanıcı sayısıyla cep telefonu dünyası da kaçınılmaz olarak hedef listesine girdi. Google şu ana kadar popüler hizmetlerinin çoğunu cep telefonlarından da takip edilebilir hale getirdi. Ancak Open Handset Alliance ve Android adlı son iki girişimiyle oyunun kurallarını kendisi belirlemeye karar verdi.

Herkese açık yapı
Open Handset Alliance, 5 Kasım 2007'de kurulan ve içinde mobil operatörleri, cep telefonu, yazılım ve bileşen üreticilerinden oluşan 34 üyeli bir birlik. Amacıysa isteyen herkesin kullanabileceği açık kaynaklı, Linux ve Java tabanlı bir cep telefonu sistemi yaratabilmek. Duyrulan ilk ürünleriyse Android adını taşıyor. Hafızası kuvvetli olanlar için Android yabancı değil; zira Google el cihazları için yazılım üreten aynı adlı bir firmayı 2005 yılında satın almıştı. Google'ın uzun zamandır yavaş yavaş yürüttüğü cep telefonu üretme takvimini hızlandıran konuysa Apple'ın sektörde umulmadık bir hareketlenme yaratan iPhone adlı telefonu oldu.

Google hizmetlerinin tümü
E-posta, harita, arama gibi onlarca farklı hizmet sunan Google, bütün bu işlevleri etkin şekilde kullandırabilen cihazlar için açık çağrı yaptı. Firma tarafından onaylanmamış olsa da şu ana kadar üreticiler tarafından 30 prototip yaratıldığı iddia ediliyor. Piyasaya sürülecek seçeneklerse henüz belirlenmedi. Şimdiden Samsung ve HTC'nin bu alanda birer ürün çıkaracağına kesin gözüyle bakılıyor. İlk ürünlerin çıkışı 2008 yılını bulacak ancak önümüzdeki hafta bu platformda uygulama geliştirecekler için bir geliştirme yazılımı dağıtılmaya başlanacak.

Mobilize Bilgi
Listeye Ekle: Sitemizdeki cep telefonlarını incelerken, istediğiniz telefonları “Listeye Ekle” tuşuyla seçebilir, seçtiğiniz bu telefonları kendi aralarında karşılaştırabilirsiniz. Mobiletişim size bir çok sanal mağazalardaki fiyat bilgilerini de sunmaktadır.



Eklenme tarihi: 16.11.2007
Kaynak: Radikal

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler