Bump ve Flock uygulamaları 31 Ocak'ta kapatılıyor

Bump ve Flock uygulamaları 31 Ocak'ta kapatılıyor

Eylül ayında satın aldığı Bump Technologies şirketini kendi talepleri doğrultusunda düzenlemeye başlayan Google, Amerikalı girişimin en önemli ürünlerini piyasadan kaldırmaya karar verdi. Geçen gece firmanın resmi blog sitesinde bir açıklama yayımlayan Bump CEO'su David Lieb, milyonlarca mobil cihaz kullanıcısına dosya aktarımı hususunda yeni tecrübeler yaşatan ve Flock uygulamalarını 30 gün içerisinde kapatacaklarını ilan etti.

Yaklaşık dört yıl önce iPhone için indirmeye sunulan ve çıkış yaptığı yıl içerisinde Android platformuyla buluşan Bump uygulaması, mobil cihazlar ile ikinci bir cihaz veya bilgisayar arasında tokuşturarak dosya alışverişi yapmayı mümkün kılıyor. Şirketin bulut teknoloji tabanlı veri aktarım sisteminden faydalanarak internet dışında başka bir bağlantı teknolojisine gerek duymadan veri alışverişi sağlayan uygulamayı 2012'nin yaz döneminde çıkış yapan Flock izledi.

Çektiğiniz fotoğraflardaki yüzleri algılayarak otomatik olarak ilgili kişilerle paylaşan Flock servisi de Google'nin geliştirici firmaya dair gelecek planları nedeniyle sonlandırılacak. Google bünyesinde geliştirme faaliyetlerini sürdüren Bump ekibinin henüz nasıl bir hizmet üzerinde çalıştığı bilinmiyor. Mevcut Bump ve Flock kullanıcıları 31 Ocak 2014'e kadar şirketin sunucularındaki verilerini indirebilecek. Bu tarihten sonra her iki uygulama da resmen kapatılacak ve Google-Bump ikilisinin ilk projesi çıkış yapana kadar bu yenilikçi veri alışverişi yöntemleri rafa kalkmış olacak.



Eklenme tarihi: 1.01.2014
Kaynak: Bump

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler