Google, Bump adlı kablosuz veri paylaşım uygulamasını satın alıyor

Google, Bump adlı kablosuz veri paylaşım uygulamasını satın alıyor


Yaklaşık dört buçuk yıl önce ilk kez Apple iPhone için yayımlanan Bump Technologies'in aynı adlı mobil uygulamasıyla başlayan macerası bugün itibarıyla artık Google bünyesinde devam edecek. Firmanın CEO'su David Lieb, Bump'un resmi blog sitesinden yayımladığı bir bildiride, şirketin Google tarafından satın alınacağını duyurdu. Henüz firmanın önceki sahiplerine ne kadar ödeyeceği kesinleşmemiş olan Amerikalı yazılım devi, mevcut uygulamaların kullanılabilir olmaya devam edeceğinin sözünü vererek cihaz sahiplerini rahatlattı.

Mobil cihazlardaki sensörlerden topladığı veriler yardımıyla tokuşturulan iki aygıt arasında herhangi bir bağlantı teknolojisine ihtiyaç duymadan kablosuz veri alışverişi sağlayan Bump, birkaç ay önce 125 milyon indirme barajını geride bırakmıştı. iOS, Android uygulamaları ve bilgisayarlar için bu.mp sitesinden erişilebilir olan bulut depolama teknolojisini kullanan bu hizmeti, Flick adlı bir fotoğraf paylaşım servisi takip etmiş; ancak Bump'un başarısının çok uzağında bir performans ortaya koymuştu.

Her iki uygulama da Google alımı resmen tamamlandıktan sonra içerik mağazalarından kolayca indirilebilecek, hiçbir kısıtlama uygulanmayacak. Tamamen ücretsiz bir uygulama olan Bump'un tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilir, Google Play Store ve Apple App Store'deki bağlantılarına göz atabilirsiniz.



Yazar: Bilal Akgündüz


Uygulamayı İndirin

Uygulamayı App Store'dan indirmek için tıklayın.

Uygulamayı Google Play Store'dan indirmek için tıklayın.



Eklenme tarihi: 16.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler